[Fotogalerija] So le še navijači v naši državi pravi domoljubi?

Datum:

Končno smo dočakali pravi večni derbi. Derbi, ki so ga poleg športnega duha zaznamovala tudi izjemno domoljubna čustva navijačev, ki so s transparenti opozarjali na ljubezen do lastnega naroda in domovine.

                   

Ob tem pa so se zoperstavili tudi odprti politiki do migrantov, politiki, ki migrantom dopušča kršenje številnih slovenskih zakonov, navsezadnje pa tudi mižanju na obe očesi za kriminalna dejanja, ki jih migranti zagrešijo znotraj meja Slovenije.

Glavno vlogo sta imeli obe navijaški skupini Green Dragons in Viole.
Veliki El Clasico je tokrat ostal v ozadju, za španski derbi se ni zmenil nihče. Le zakaj bi se ozirali na tuje, ko pa imamo svoj “večni derbi” doma. Vedno se bodo sicer našli ljudje, ki jim bo bolj dišalo tuje kot domače, a bodo tokrat morali utihniti. Slovenski večni derbi je postregel z vsem, kar ponujajo evropski in svetovni derbiji.

Kot da bi bilo 50 tisoč gledalcev
Uradna kapaciteta ljubljanskih Stožic je sicer nekoliko večja, kot je bilo včeraj zbranih gledalcev, razlog za to pa tiči v varnostnih zahtevah. Tako imenovane “tampon cone”, ki jih na tekmah visokega tveganja zahteva policija, so bile razlog, da se na tekmi ni zbralo še več gledalcev. Toda kljub vsemu je bilo vzdušje enkratno, kar so potrdili tudi akterji na igrišču. “Lahko rečem, da se mi je zdelo, ko so se vsi na stadionu zadrli, da je na njem 50 tisoč ljudi. Res fantastično. Končno!” je izjemno vzdušje pohvalil prvi junak derbija Andraž Šporar.

Tekma minila brez izgredov, derbi “poživilo” le nekaj bakel
Vzdušje je bilo res enkratno, tudi bakle so del spektakla. Toda le, dokler ne letijo na igrišče, kar je edina tokratna kritika navijačev. Ti so se v deveti minuti spomnili tudi na včeraj preminulo ljubljansko legendo Zorana Ubavića.

Viole: “Stop migrantom!”
Tako kot ob vsaki priložnosti, ko navijači opozarjajo na aktualno problematiko, tudi tokrat ni bilo nič drugače. “Najbolj dragocena stvar, ki nam jo lahko vzamejo, je lasten narod. Če se zanj ne bomo borili, ga bomo za vedno izgubili. Stop migrantom!” je bilo jasno sporočilo Viol.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...