Predsednik vlade Miro Cerar kazensko ovaden

Datum:

Stranka slovenskega naroda (SSN) je na državno tožilstvo naslovila kazensko ovadbo zoper Mira Cerarja. Ovadili so ga zaradi krišenja 2. člena Zakona o blagovnih rezervah, ker je nezakonito razdelil velike količine blagovnih rezerv migrantom, s tem pa povzročil veliko škodo v državnem proračunu. 

V Stranki slovenskega naroda so kazensko ovadili predsednika vlade Mira Cerarja, saj njegovo delovanje v begunski krizi krši zakon in povzroča veliko škodo državnemu proračunu, s tem pa tudi vsem državljanom.

V drugem členu Zakona o blagovnih rezervah je namereč navedeno, da se blagovne rezerve oblikujejo zgolj za zagotavljanje potreb in osnovne preskrbe pri večjih motnjah in nestabilnostih na trgu, ob naravnih in drugih nesrečah večjega obsega in v vojni. Vlada pa te blagovne rezerve razdeljuje osebam, ki so v državo vstopile nelegalno.

Vlada deli vse, kar ima
Kot navajajo v ovadbi, ki so jo na tožilstvo poslali v začetku meseca, je vlada iz blagovih rezerv razdelila že več kot 55.000 litrov mleka, 500 kilogramov mleka v prahu in 100.000 litrov vode. Poleg tega so migrantom namenili ogromne količine postelj, rjuh, prevlek za odeje in blazin, brisač ter krp. Poleg tega je šlo za migrante tudi veliko zdravil, respiratorjev in več kot 100.000 litrov kurilnega olja.

Cerar krši tudi kazenski zakonik
Poleg kršenja Zakona o blagovnih rezervah pa SSN moti tudi  sistematično kršenje evropske in slovenske zakonodaje, predvsem kazenskega zakonika. Po njihovem mnenju prihaja do zlorab položaja, uzurpacije javne (državne) lastnine, sistemske (vsesplošne) korupcije in nepotizma v zaposlovanju v javnih službah.

To, kar počne vlada Mira Cerarja, je totalna diskvalifikacija in posmeh pravni državi ter norčevanje iz državljanov Republike Slovenije. SSN kjub večkratnim opozorilom Miru Cerarju, da preneha s takšno vladno politiko, ni preostalo drugega kot spisati kazensko ovadbo,” so zapisali v Stranki slovenskega naroda. 

M. G.

Sorodno

Zadnji prispevki