So to tista prizadevanja za lepšo in bolj demokratično prihodnost? “Komunisti, Tito, Jugoslavija …”, je vpil protestnik

Datum:

“Janša mora odstopit! Komunisti ne dovolimo tega! Nikoli in nikdar! Tito, Jugoslavija, Slovenija, svobodna!” je na zadnjih petkovih protestih vpil eden izmed demonstrantov. Iz videoposnetka je jasno razvidno, kakšne vrste osebe se zbirajo na protestih. Kot smo lahko opazili je bilo vse polno titovk, vračanja v preteklost, totalitarnih simbolov in podobne navlake. Ob tem pa ni jasno, kako naj bi nam takšni ljudje in njihova prizadevanja prinesla lepšo prihodnost? Vse uspešne demokratične države so se namreč že zdavnaj odpovedale totalitarizmom. Zdi se, da je prav takšna situacija povod za to, da nas države Višegrajske skupine, kot sta Poljska in Madžarska na gospodarskem področju že lep čas prehitevajo. 

                   

Petkove proteste je sicer zaznamovala rekordno nizka udeležba, saj se je po uradnih podatkih zbralo zgolj 2500 polit-kolesarjev, medtem ko levičarski aktivisti te številke močno napihujejo. K večji udeležbi ni pripomoglo niti dejstvo, da je miting očitno potekal kar v znamenju svetovne internacionale, saj so se ga po poročanju STA udeležili tudi tovariši iz Berlina. Je pa dogajanje zato zaznamovalo nekaj incidentov. Med drugim je znano, da je levičarski aktivist Jaša Jenull predrzno provociral policiste. Jenull je sicer tudi neuradni organizator nezakonitih kolesarskih protestov, ki pozivov policije ni upošteval, rekoč da res nima časa. Več kot očitno je, da si sin prvorazrednih lahko privošči karkoli mu srce poželi in mirno izigrava pravila, ki veljajo za vse.

Poleg tega se je zgodil še en incident, ko so kolesarski protestniki obkolili službeni avto Nove24TV, in ko se je zamaskirani moški usedel na pokrov motorja, ostali pa so razbijali po oknih in brcali pločevino. Vse kaže na to, da je v dogodek vpletena skrajna levičarska skupina Antifa. Kolesar, ki se je usedel na pokrov motorja, kljub večkratnemu trobljenju voznika ni želel prenehati s svojim dejanjem, skupina pa se je odpeljala šele, ko so se zaslišale policijske sirene. Se je pa na dogodku včeraj pojavil tudi dr. Ernest Petrič, ki je enemu od protestnikov  upravičeno dejal: “Da vas ni sram.”

Protestnikom se, kot je videti iz videoposnetka pa v resnici ne gre za demokracijo. V zdravi demokraciji je namreč normalno menjavanje oblasti, kar pa ni intimna opcija politkolesarjev in njihovih oligarhov, ki jih pri tem podpirajo. “Čakajte no malo, politkomisarji. V Sloveniji je bilo v zadnjih 75 letih le sedem let nelevih vlad. Kako pa si vi predstavljate demokracijo, če vsakič, ko na oblasti ni levice, zahtevate takojšnjo menjavo vlade? So redne volitve sploh vaša intimna opcija?”, je glede politkolesarjev na protivladnih protestih kritičen dipl. inž. računalništva in bloger Tomaž Štih – Libertarec, ki obenem še navaja, da opazujemo zgolj reprizo protestov iz leta 2012 z istimi nameni, slogani in protestniki, ki se po njegovem mnenju prebudijo vsakih nekaj let in protestirajo zgolj do izvolitve leve vlade, ko utihnejo in jih ni več na vidiku, zasledimo pa jih lahko samo še, ko kadrujejo za državne službe pa tudi na spletnih straneh za spremljanje tokov javnega denarja.

Žan Novak

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...