So Ukrajinci začeli veliki napad?

Datum:

O obsežnem napadu Ukrajincev na območju Zaporožja z 80 različnimi oklepniki, obsežno rabo topništva in celo s pontonskimi vozili poročajo v Rusiji, informacije pa povzemajo tudi na ukrajinski strani, kjer so precej previdni, saj ruska stran slovi po tem, da pogosto zaradi propagandnih razlogov napihne dogajanje, da lahko pozneje trdijo, kako velik uspeh je dosegla ruska stran.

                   

Področje, kjer bi naj prišlo do večjega napada, je v okolici mesta Robotine, ki ni daleč od okupiranega logističnega središča Tokmak, še naprej proti jugu (kjer je Krim) je Melitopol. Okolica Robotine je eno od področij, kjer je zadnje tedne ukrajinska vojska počasi napredovala. Na Krimu pa so se vrstile eksplozije skladišč orožja, pa tudi napadi na prometna vozlišča in vojaška oporišča.

Drugo področje, kjer ukrajinska vojska napreduje, je Bahmut, kjer naj bi Ukrajinci zasedli vse višje ležeče kraje v okolici, kar za rusko vojsko pomeni, da so v precejšnjih težavah. Večina žrtev v spopadih je namreč zaradi topniških in raketnih obstreljevanj, obvladovanje višje ležečih krajev pa zaradi boljše vidljivosti pomeni prednost in praviloma težave za tiste spodaj.

Ko gre za spopade v zraku, kjer ima ruska stran precej prednosti, ker ima modernejša letala in helikopterje, je ukrajinska vojska včeraj uspela sestreliti ruski helikopter Ka-52.

Ob obsežnih minskih poljih je ruska prevlada v zraku, tako se zdi, glavna ovira, da so Ukrajinci previdni pri poskusih obsežnih napadov na okupirana ozemlja.

Spletni časopis

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...