Sodelujte pri izboru najvplivnejšega pravnika v državi! Lani je zmagal ddr. Jaklič, bo tudi letos?

Datum:

Glede na številne afere, politične procese in sodne anomalije ni čudno, da je zaupanje v slovenski pravosodni sistem takšno, kot trenutno je, torej zelo nizko. Vsekakor pa ne moremo vseh pravnikov in sodnikov metati v isti koš, saj so tudi takšni, ki jim je mar za spoštovanje pravnega reda, ne glede na to, kako se kdo piše, in zato delajo vse v smeri uresničevanja tovrstne filozofije. Za najvplivnejšega pravnika v državi, za katerega je bil lani imenovan danes ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič, je mogoče glasovati tudi letos in na voljo imate le še nekaj dni.

Portal Tax-Fin-Lex in konkurenčni portal IUS izbirata 10 najvplivnejših pravnikov v državi, med katere je mogoče med drugim uvrstiti: ddr. Klemna Jakliča, dr. Boštjana M. Zupančiča, Lucijo Šikovec Ušaj, dr. Mateja Avblja, Francija Matoza, Jana Zobca, mag. Matevža Krivica, mag. Jožeta Kozino, Vlasto Nussdorfer, dr. Janjo Hojnik, dr. Marka Pavliho, dr. Vesno Kranjc, dr. Vasilko Sancin, dr. Marijana Kocbeka, mag. Damijana Florjančiča, dr. Natašo Pirc Musar, dr. Andraža Teršeka, dr. Nežo Kogovšek Šalamon in dr. Igorja Kaučiča.

Na portalu Tax-Fin-Lex lahko glasujete do 17. novembra
Družba Tax-Fin-Lex že dvanajsto leto organizira izbor najuglednejšega strokovnjaka na davčnem, finančnem in pravnem področju po mnenju obiskovalcev portala. Na portalu Tax-Fin-Lex lahko glasujete do petka, 17. novembra 2017 (kliknite tukaj).

Na portalu IUS-INFO lahko glasujete do 20. novembra
Že sedemnajsto leto zapored poteka izbor najvplivnejših pravnikov. Med deset najvplivnejših pravnic in pravnikov se bodo uvrstili tisti, ki bodo prejeli največ veljavnih glasov, in bodo objavljeni v torek, 21. novembra 2017, na portalu IUS-INFO. Izbor je organiziran predvsem zato, da bi poudarili pomen pravne stroke in njen vpliv na družbeno dogajanje v Sloveniji. Na portalu IUS-INFO lahko glasujete do ponedeljka, 20. novembra 2017 (kliknite tukaj).

(Foto: iStock)
Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...