Šok! Bill Gates ni več drugi najbogatejši Zemljan!

Datum:

Ustanovitelj računalniškega podjetja Microsoft Bill Gates ni več drugi najbogatejši Zemljan. Na tem mestu ga je zamenjal francoski milijarder Bernard Arnault, ki je v zadnjem času znan predvsem po tem, da je za obnovo pariške katedrale Notre-Dame ponudil kar 200 milijonov evrov. 

Ustanovitelj računalniškega podjetja Microsoft Bill Gates po poročanju spletnega portala Express ni več drugi najbogatejši Zemljan. Na tem mestu ga je zamenjal najbogatejši Evropejec, francoski milijarder Bernard Arnault, ki upravlja skupino LVMH, pri kateri gre za eno najpomembnejših svetovnih skupin, ki se ukvarjajo s prodajo prestižnih izdelkov.

Najbogatejši Zemljan še vedno Jeff Bezos
Arnault, čigar premoženje znaša 108 milijard dolarjev, je le za milijardo dolarjev presegel Gatesa. Ustanovitelj Microsofta je namreč po novem vreden 107 milijard. Pri vsem skupaj je zanimivo predvsem dejstvo, da je Arnault v zadnjem času svoje bogastvo povečal za kar 39 milijard. Najbogatejši Zemljan sicer ostaja glavni izvršni direktor Amazona Jeff Bezos, čigar premoženje znaša 125 milijard dolarjev.

Jeff Bezos (Foto: epa)

Ponudil 200 milijonov za obnovo katedrale Notre-Dame
Arnault, ki se je rodil 5. marca 1949, je že aprila 2018 postal najbogatejša oseba v modnem svetu, ko je prehitel ustanovitelja in lastnika Zare Amancia Ortego. Francoz je bil sicer v središču svetovne pozornosti tudi, ko je letos za obnovo pariške katedrale Notre-Dame ponudil kar 200 milijonov evrov. Tudi sicer je Arnault znan predvsem kot donator in pokrovitelj različnih francoskih festivalov. Predvsem je navdušen nad umetnostjo. Pohvali se lahko z bogato zbirko sodobnih umetnin, v kateri hrani dela Yvesa Kleina, Henryja Moora, Andyja Warhola in Pabla Picassa.

Bernard Arnault (Foto: epa)

Rajko Golob

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...