Šok za Francoze! Številni džihadisti so se infiltrirali v javni sektor, celo v policijo!

Datum:

Poročilo poslancev francoskega parlamenta, ki je ušlo v javnost, je šokiralo z razkritjem, da so v francoskem javnem sektorju, med drugim celo v tamkajšnji policiji, infiltrirani številni džihadisti, proti katerim je nemogoče ukrepati.

Francoska poslanca Éric Diard iz vrst Republikancev in Éric Poulliat iz stranke La République En Marche! nepriljubljenega predsednika Emmanuela Macrona sta pripravila parlamentarno poročilo, ki je ušlo v javnost, iz njega pa izhaja, da je francoski javni sektor v zadnjih letih postal leglo islamskega radikalizma. Na letališčih, v bolnišnicah, v javnem prometu in celo v policiji zaposleni izražajo skrb zaradi radikalizacije javnih uslužbencev, proti katerim pa ne morejo ukrepati, bodisi zato, ker se bojijo, da bodo obtoženi islamofobije, bodisi zaradi pomanjkljive zakonodaje, navaja portal Jihad Watch.

Radikalizacija ni več omejena le na verske prostore, pač pa se širi na delovna mesta in v šole
Kot kaže, džamije in mošeje niso več ključni prostori, kjer se izvaja radikalizacija in novačenje džihadistov, to se vse bolj namreč dogaja na delovnih mestih in v izobraževalnih ustanovah. Sindikalist pariškega podjetja za javni promet RATP je med drugim poslancema v pogovoru zaupal, da so prostori na postajah za ženske postali praktično prepovedani in da prakticirajoči muslimani nadlegujejo muslimanke, ki vere ne prakticirajo.

Foto: epa

Z radikalizacijo se sooča tudi francoska policija
Tudi policija, ki naj bi državo varovala pred tovrstnim radikalizmom, se z radikalizacijo sooča v svojih vrstah, pri ukrepanju pa imajo precejšnje težave. Radikalizirane policiste namreč težko odkrijejo, ko pa so odkriti, je zaradi pomanjkljive zakonodaje proti njim praktično nemogoče sprejeti ukrepe. Lani je bilo tako med drugim razkrito, da se je radikaliziral tudi policist, ki je vodil ekipo, ki je varovala prostore satirične revije Charlie Hebdo. Revija je bila januarja 2015 napadena s strani teroristov, v napadu pa je umrlo 12 oseb.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...