Soočenje dveh skrajnežev namenjeno izključno “normalizaciji” Brgleza

Datum:

Čeprav smo že vedeli, zakaj so strici v boj za predsedniško mesto poslali Miha Kordiša, smo včeraj na oddaji 24ur zvečer, kjer je Uroš Slak intervjuval Kordiša in Milana Brgleza, dobili končno potrditev – ne le v odgovorih obeh skrajnežev, ampak tudi v vprašanjih novinarja. Ni več dvoma – Kordiš je bil postavljen v igro kot del dogovora z Levico, da skrajnega levega ideologa Milana Brgleza “normalizira” kot sredini sprejemljivega kandidata in s tem drugi krog ukrade Nataši Pirc Musar ali Anžetu Logarju.

                   

Miho Kordiša in gledalce je voditelj Uroš Slak spomnil na njegovo izjavo na Facebooku, ko je rekel: “O glej, Boscarol in Akrapovič širita neresnice o naših zahtevah po obdavčitvi dobička in – pomembneje – grozita s stavko kapitala … Rešitev? #Nationalize!

Čeprav je Kordiš rekel, da ni nikoli želel nacionalizacije, so njegovo opravičilo na ideološkem “preverjalniku dejstev 24ur”, neimaginativno imenovanem Dejstvometer, označili z oznako “previdno”. Opozorili so, da je iz Kordiševe objave razvidno, je ‘promoviral’ nacionalizacijo podjetij, ki jih imata Igor Akrapovič in Ivo Boscarol (nekdanji lastnik Pipistrela). Kordiš je že večkrat prišel navzkriž s podjetniki. Nedavno je ponovno javno komentiral Boscarola, ko je slednji prodal svoje podjetje Pipistrel ameriškemu letalskemu podjetju Textron. Kordiš je na Facebooku pozval: “Zadružni prevzem in delavsko upravljanje podjetij – zdaj!”

Pa je bil nastavljen temelj taktike 24ur, da iz Kordiša in njegovega ideološkega sopotnika Brgleza naredijo “dobrega” in “slabega policaja”.

Normalizacija Brgleza
Predsedniški kandidat Milan Brglez je imel priložnost povedati, da bi bila vojaška nevtralna drža, torej da Slovenija ne bi bila članica Nata in bi obrambo zagotavljali sami, za nas precej dražja. Morali bi vložiti ogromno denarja, kar je seveda povsem mainstream mnenje, ki je bilo skupaj z nastavljenim vprašanjem namenjeno temu, da Brglez izpade manjši ekstremist od jasno anti-NATO Kordiša. 24ur so mu pomagali, da poseže še bolj v sredino in njegovo izjavo označili s “previdno” (se pravi, da je nekje med resnico in neresnico), in sicer z neumno primerjavo, da Avstrija in Švica za obrambo namenjata še manj – čeprav je primerjava z tradicionalno politično nevtralnimi državami povsem nora in nevzdržna, ob zadnji agresiji Rusije na Ukrajini pa dobesedno žalitev za intelekt. Torej na 24ur navržejo, da je Brglez maistream, saj so njegova mnenja še bolj zmerna od novinarjev na Pop TV!

Ustvarjanje lika in dela
Ustvarjanje lika in dela “politologa Milana Brglez, ki je svojo kariero začel na Fakulteti za družbene vede, kjer je bil zaposlen več kot 20 let”, se je nadaljevalo. Najprej kot raziskovalec, asistent, docent in nato predstojnik Katedre za mednarodne odnose. Bil je podpredsednik Rdečega križa Slovenije. Kot član skupine pravnikov je svetoval slovenski vladi pri pripravi memoranduma za arbitražo o meji s Hrvaško. Na kratko razložijo njegovo politično kariero in poudarijo, da Šahovska zveza Slovenije demantira očitke o kršitvah, medtem ko je bil predsednik.

Tudi to, da so citirali nekdanjega predsednika SMC Mira Cerarja, ki je njegovo kandidaturo pospremil z besedami, da si “osebno za predsednika republike ne želim nekoga s takšnim značajem, kot ga ima gospod Brglez,” je voda na mlin Brglezu, saj je Cerar eden redkih ljudi, ki je osovražen tako na levici kot na desnici.

Kordiš je uporabni idiot
Medtem ko so Kordiša pustili, da ostane Kordiš – se pravi nikoli odrasli uporniški 16-letnik, ki misli, da denar nastaja v tiskarnah ljudskega obrata za tiskanje denarja, a ga kapitalisti ne razdelijo dovolj, ker so pogoltni – pa so Brglezu dovolili, da opere svoje ime in se predstavi kot pri-zahodna, pro-Nato in podjetništvu prijazna opcija. Jasen signal za volivce, ki že mesece opazujejo, kako Odlazkovi mediji skupaj s ProPlusovimi nažigajo “neposlušno” Natašo Pirc Musar, podobno pa bi naredili z Logarjem, če bi imeli poročati o čem spornem poročati – pa mu ne morejo očitati nič drugega kot to, da je bil povezan s stranko, ki jo imajo postkomunistični politiki in mediji za reiknarnacijo hudiča. Kordiš je v tem primeru uporabni idiot posttranzicijske levice, pa se morda tega sploh ne zaveda.

Pop TV ustvarja iluzijo, da je ekstremist Brglez sredinski
Pop TV torej ustvarja skrbno zrežirano iluzijo sredinskosti Brgleza, kot so leta 2007 iz ekstremista Danila Türka ustvarili levosredinskega ugledneža, ki je zaradi kmerizacije Slovenije v obdobju 1941–1945 brez težav opravil z desnosredinskim kandidatom Lojzetom Peterletom. Seveda Brglez ni noben sredinski kandidat. Gre za skrajnega levičarja, njegovo naravno mesto bi bila tako kot za Kordiša stranka Levica. Res je nezakonito odvzel mandat poslanca Janezu Janši, a to bi naredil vsak politik na levi, če bi imel priložnost – to je levičarski mainstream. Njegova skrajnost se kaže v drugih stvareh.

Foto: Twitter

Že na simbolni ravni daje dovolj pomežikov skrajni levici, da ni dvoma, kam spada. Brgleza v javnosti pogosto videti z majico s podobo latinskoameriškega komunističnega, klavca in velikega sovražnika homoseksualcev Che Guevare. kot je znano danes, pa gre pa za psihopata, morilca, rasista in velikega sovražnika homoseksualcev. Na dopust je romal v nemški Trier, da najde motivacijo za nadaljnjo poslansko delo, kar ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi bil ravno Trier rojstno mesto ideološkega rablja polovice Evrope – nemškega aristokrata Karla Marxa, začetnika ideologije marksizma, da pa bo vsem jasno, zakaj  gre, se je pa še fotografiral pred kipom tega grozljivega človeka.

Foto: Twitter

Razburjala so tudi njegova stališča o povojnih pobojih kot sledenje t. i. naravnemu pravu, za katere je dr. Boštjan Kolarič komentiral, da gre za sprevrženo interpretacijo naravnega prava, za politično-ideološke potrebe opravičevanja hudodelstev, ki zaradi svoje grozovite narave in teže nikoli ne zastarajo. Izjave evropskega poslanca Milana Brgleza odražajo ne samo nerazumevanje prava, temveč predvsem moralno sprevrženost duhovnih, političnih in pravnih dedičev komunističnih zločincev ter grobo zanikajo ustavno razglašeno Slovenijo kot demokratično in pravno državo. Takrat je Brglez prvič dokazal, da ima v zvezi z grozljivimi poboji ljudi po drugi svetovni vojni enake vatle kot Danilo Türk, ki je ob odkritju množičnih grobišč v Barbara rovu rekel, da gre za drugorazredno temo.

Še hujša je bila njegova izjava, ko je poblazneli islamski skrajnež pobil kup otrok na koncertu Ariane Grande v Manchestru. Te izjave se danes skoraj nihče več ne spomni, čeprav je še bolj zavržna od tiste o “naravnemu pravu”. Takrat je dejal naslednje: “Žal je čas, v katerem živimo, vse bolj zahteven, zato pazite nase in na svoje bližnje. Vse bolj se mi zdi, da prihaja do izraza slovenski pregovor Kdor seje veter, žanje vihar. Bodimo strpni do bližnjih, stopimo z njimi v dialog. Družba in država smo vsi mi.” Saj razumete, kaj je hotel povedati, kajne? Ker so se zahodni imperialisti na Bližnjem vzhodu borili proti arabskim despotom, je prav, da poblazneli posamezniki s fundamentalističnimi stališči panarabske vere pridejo k nam klat otroke. Sramota je, da bi taka oseba sploh delovala v politiki. Če pa bi takšna oseba postala predsednik republike, pa bi to bil le jasen prikaz popolne disfukcionalnost in moralne sprevrženosti slovenskega volilnega telesa. Ne glede na to, da se Pop TV in Odlazkov imperij zdaj močno trudita, da iz njega naredita sredinskega kandidata.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...