Spremenjena spolna identiteta je deklico pahnila v spiralo travm in zlorab

Datum:

Družina srednješolke iz Virginije (ZDA) je zoper srednjo šolo vložila tožbo, saj je nedopustno ravnanje srednje šole sprožilo niz dogodkov, v katerih je najstnica pobegnila in postala žrtev trgovine z ljudmi za spolne namene. Njena zgodba je izredno tragična, za to pa so odgovorni učitelji, ki o tem niso obvestili njenih staršev, poročajo tuji mediji.

Učitelji na srednji šoli so brez soglasja staršev sodelovali pri uporabi drugačnih zaimkov srednješolke, ki se je pričela “identificirati kot moški”. O tem niso obvestili njenih staršev, ki bi sicer lahko preprečili tragedijo, ki je sledila. 14-letna Sage Blair je spremenila ime v Draco, zaimku primerno pa je bila tudi obravnavana, njeni starši pa o tem niso vedeli popolnoma nič.

Michele Blair je vložila tožbo proti šolskemu odboru okrožja Appomattox, okrožnemu osebju in javnemu tožilcu Marylanda, pri čemer je trdila, da so njeno hčer, 14-letno Sage, učitelji začeli obravnavati kot dečka, saj naj bi se Sage pričela identificirati kot Draco (moški). Njena mati o tem ni vedela nič, s tem pa naj bi ji bila ukradena pravica do zaščite svoje hčere. “Sem starš, sem strokovnjak za svojega otroka, nihče v šolskem ali sodnem sistemu ne pozna moje hčerke bolje od mene. Nikoli ne bodo poznali moje hčerke bolje kot jaz.”

Sage Blair (foto: Twitter)

14-letnica je bila fizično in verbalno nadlegovana, šola pa jo je še naprej spodbujala, naj se identificira kot fant
Mati 14-letnice je za Fox News pojasnila, da je imela Sage težavno otroštvo in je imela težave z duševnim zdravjem, ko je leta 2021 začela obiskovati srednjo šolo okrožja Appomattox. Medtem ko je bila v šoli, se je Sage začela identificirati kot moški in uporabljati moške zaimke s pomočjo in podporo osebja na šoli, kar je bilo po njenem mnenju “namerno prikrito” njenim staršem. Ta prehod je povzročil tudi hudo ustrahovanje s strani sošolcev, je dejal Blair, česar so se zaposleni zavedali. Sage je bila zaradi svoje identifikacije “verbalno, fizično in spolno nadlegovana z nenehnimi grožnjami posilstva s strani moških sošolcev,” je dejal njena mati, “kljub temu jo je šola spodbujala, naj uporablja stranišče za fante.”

Prodana, posiljena, okrivili pa so njene starše
Ustrahovanje je sčasoma privedlo do tega, da je Sage pobegnila od doma, pri tem pa je bila ugrabljena in prodana v trgovino z ljudmi, celo večkrat posiljena med tem. Sage je bila sprva odpeljana v Washington, kjer je bila omamljena in posiljena, kasneje pa odpeljana v Maryland, kjer je bila znova omamljena in posiljena. Na koncu so jo iz situacije rešile zvezne oblasti, vendar se po navedbah travma s tem ni končala. Kar je še bolj grozljivo, pa je dejstvo, da je javna Baltimorska branilka za to obtožila njene starše, češ da se niso dovolj potrudili pri “potrditvi njene identitete”.

Foto: Freepik

To je privedlo do tega, da so Sage dali v zavod za mladoletnike, “kjer je bila ponovno spolno napadena, izpostavljena drogam in ji je bila zavrnjena medicinska in duševna oskrba,” piše v tožbi, navaja Fox News. Sage je iz ustanove pobegnila, pri tem pa jo je ugrabil pedofil in jo preprodal v Texas, “kjer je bila ponovno posiljena, zadrogirana, izstradana in mučena, dokler je organi pregona v Teksasu niso rešili in obvestili njene matere, ki jo je vrnila v Virginijo,” je zapisano v tožbi. Po vrnitvi je bila 14-letnica prisiljena opraviti intenzivno bolnišnično in ambulantno terapijo zaradi travm in kompleksne posttravmatske motnje.

Primer je pritegnil pozornost republikanskega guvernerja Virginije Glenna Youngkina, ki je izdal nove smernice, namenjene omilitvi šolskih politik, ki so prispevale k njenem primeru. Guverner je poudaril pomembnost staršev v vlogi mladostnikov in obljubil njihovo opolnomočenje v vseh šolskih zadevah.

T.B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...