fbpx

Včeraj v vlogi čebelarja, danes osvaja Krim! Preverite, kje bo Anže Logar v naslednjih dneh

Anže Logar (Foto: FB)

V sklopu pobude “30 let, 30 vrhov” se je danes, 8. 7. 2022, dr. Anže Logar z ekipo odpravil na Krim. Dr. Logar stavi na kontakt z volivci, na njegovi spletni strani pa si lahko pogledate, ali in kdaj se bo oglasil tudi v vašem kraju.

Dr. Anže Logar je ob najavi kandidature za predsednika države povedal, da bo njegova predsedniška kampanja zelo inkluzivna in odvisna od vsakega posameznika. Logar je dejal, da se veseli te kampanje oz. te poti, saj je rad z ljudmi, se z njimi pogovarja in na tak način od spodaj navzgor oblikuje povezovalno politiko.

Tako se je včeraj preizkusil v vlogi čebelarja. Na svojem Facebook profilu je zapisal zanimivost, da je Slovenija po številu čebelarjev na prebivalca v samem svetovnem vrhu. Pred več kot 230 leti je znanje slovenskega podeželskega čebelarstva dobilo svojega učitelja na cesarskem Dunaju. Sto let pozneje je območje zaslovelo s svojo čebelo Apis mellifera carnica.

“Čebelarstvo je za Slovenijo del zgodovinske narodne kulture. Že Janez Vajkard Valvazor je v svoji knjigi “Slava Vojvodine Kranjske” omenil čebelnjake v podobi hišk. Po podatkih centralnega registra čebelnjakov je bilo oktobra 2020 v Sloveniji 11.293 čebelarjev, ki so čebelarili z 213.581 čebeljimi družinami. Vedno več je čebelarjev, ki se ukvarjajo z ekološko pridelavo medu. Pri enemu od njih smo bili danes. V naravi, med cvetlicami in brnenjem čebel. Po nekaj letih so končno cveteli iglavci, čebele so pridno nabirale nektar, zato bo letos rekordna letina. Prvič v življenju sem bil v panju. V skafandru z rokavicami do komolcev. Brenčalo je vsepovsod, predvsem pa dišalo po medu. Nekaj kadila, da se čebele umaknejo, nato vzamemo ven satje, ga z grabljicami ‘odpremo’, da začne med mezeti ven. Medene vonjave… Matica, delavke in troti. To je čebelja družina. Matico zberejo že na začetku. Nihče ne ve kako, morda čebelja ‘globoka država’” se je pošalil Logar.

Moja kandidatura je iskrena, podprta s prijaznimi besedami ljudi, ki jih srečujem v vsakdanjem življenju. In rezultati dela v funkciji zunanjega ministra. Ne kandidram za ‘mnenjske voditelje’. Kandidiram za ljudi. Za Jožeta, Martino, Svita in Izo. Pač, stavim na kontakt z volivci,” pa je zapisal na svoji spletni strani.

Foto: Anže Logar

Logar stavi na kontakt z volivci
Dr. Logar je na svoji strani zapisal, da kandidira za ljudi in stavi na kontakt z volivci. Na tej povezavi (https://anzelogar.si/) lahko preverite, kje se bo v prihodnjih dneh srečeval z volivkami in volivci.

Sara Kovač