Celo življenje si je želela psa, a ko ga je dobila, se ga je v treh tednih znebila

(vir: twitter)

60-letna Marion McGilvary iz Velike Britanije si je vedno želela psa. Na stara leta si ga je tudi omislila in si kaj hitro tudi premislila. Izkazalo se je namreč, da mladički močno posežejo v ustaljeno življenje, česar pa starejša ženska ni bila pripravljena sprejeti. Zgodba razkriva usodo mnogih živali, ki končajo v rokah neodgovornih lastnikov. 

McGilvaryjeva si je od malih nog želela psa, a njena mati ni tolerirala hišnih ljubljencev, saj ti puščajo dlako. Ko si je sama ustvarila družino, je nad željo, da bi imela psa, obupala, saj je zaradi dela svojega moža, ki je bil stalno na poti, imela polne roke že s štirimi otroki.

Ko so otroci odšli od doma, si je McGilvaryjeva omislila novega partnerja, na stara leta pa si je po pisanju Daily Maila omislila tudi psička. Njen novi partner jo je svaril, da se on ne misli ukvarjati s psom, vseeno je vztrajala.

Psa je imela tri tedne, nato ga je vrnila
Dobila je mešančka, ki ga je poimenovala Blue. Imela ga je tri tedne, nato pa ga je vrnila vzrediteljem. Izkazalo se je namreč, da čeprav si je želela pasje pozornosti, ni bila pripravljena tudi skrbeti za psa. Ravno tako jo je motilo, da ima nenehno delo z mladičkom, ki ji pozornosti ne vrača, medtem ko njen partner pri psu spodbuja vse slabe navade.

Marion McGilvary (Vir: Twitter)

Zdaj ima mačko, ki se ravno tako ne zmeni zanjo, a ji vsaj ni treba ničesar početi z njo, “in to mi ustreza”, pripoveduje McGilvaryjeva.

Ivan Šokić