fbpx

[Video] Dame pozor: Poslanec Jelinčič je sveže ločen in pripravljen na “lov”

Predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti (Foto: STA)

“Od danes sem na sodišču ločen, razvezan ali kako se že temu reče,” je predsednik stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti potrdil novinarki Nova24TV.

Novinar Vladimir Vodušek, je v državnem zboru predsednika stranke SNS in poslanca Zmaga Jelinčiča Plemenitega povprašal glede njegove sveže ločitve z njegovo nekdanjo ženo Moniko Jelinčič, ob čemer je Jelinčič podatek o ločitvi potrdil. Ob tem je Vodušek Jelinčiča še povprašal, kaj sedaj načrtuje oziroma kako bo šlo življenje naprej in kako bo z razdelitvijo premoženja, na kar je vprašani odvrnil: “Marsikaj še pride na vrsto, ampak zdaj lahko lovim, lahko sem tudi ujet ali kaj takega. Skratka, lovno področje je odprto”, poroča Topnews.

Na portalu Primorska 24 so tik pred pričetkom poletja poročali, da je šlo pri umazani ločitvi zakoncev Jelinčič za boj za 3,3 milijone evrov premoženja. Vrtoglave zneske je tedaj zahtevala tedaj še vedno uradna žena Monika. Natančen znesek naj bi znašal 3.338.650 evrov. Ob tem naj bi zahtevala še 3 tisoč evrov mesečnih alimentov, vendar pa le-teh ni mogla pridobiti, ker je bilo odločeno, da bosta imela nad hčerkama skupno skrbništvo.

Spor zakoncev Jelinčič se je tako vlekel okoli lastništva vile na Primorskem, Monika pa naj bi si tedaj lastila tudi obsežno zbirko znamk nekdanjega moža. Monika, ki se je tako srdito borila za premoženje nekdanjega moža, pa naj bi pri njem pustila svoj poročni prstan, ki si ga že nekaj let ni nadela. Jelinčič je ob tem pojasnil: “Poročnega prstana ni nosila že tri do štiri leta. Tudi, ko je odšla, ga ni vzela. Našel sem ga vrženega v predalu.” Prvak SNS pa je za medije še povedal, da mu je novi partner njegove bivše žene večkrat tudi grozil in naj bi bil zato v strahu za svoje življenje.

Domen Mezeg