fbpx

[VIDEO] Eko rešitev “menstrualne revščine” – Američanka ne uporablja vložkov niti toaletnega papirja

Američanka Eden Alexandra je na TikToku priznala, da ne uporablja vložkov, tamponov ali toaletnega papirja in se ne umiva “tam spodaj”. Je izumila naravno rešitev proti menstrualni revščini?

Spomnimo – v Zvezi potrošnikov Slovenije in Inštitutu 8. marec so pred kratkim pozvali vse pristojne socialistične odločevalce, ki so trenutno na čelu naše dežele, naj poskrbijo, da se bo v Sloveniji dodatno znižal DDV na menstrualne pripomočke. Ti naj bodo brezplačno na voljo v zdravstvenih in izobraževalnih ustanovah. A takšni pozivi hitro naletijo na neodobravanje drugih levih ekstremistov – okoljevarstvenikov. Ženski higienski pripomočki namreč vsako leto v okolje prispevajo dodatnih 200.000 ton odpadkov, ki se razgrajajo tudi do 800 let.

Rešitev, kot je to v navadi, prihaja iz ZDA. Američanka – najbrž ženska, vsekakor pa lastnica vagine, kot si sama sebi pravi –  Eden Alexandra je na TikToku priznala, da ne uporablja ženskih higienskih pripomočkov, toaletnega papirja, niti se ne umiva “tam spodaj”.

@eden.alexandra

Responding to your comments about 🩸🛋🩸🪑🩸🛏 part 2 #wlwtiktok #5thingsiwouldneverdo #vagowner #womenshealth #wlwlesbian #lesbiantok #lesbiantiktok #ladybits #freebleeding #freebleeder

♬ original sound – Eden Alexandra

“Dobro opravljam delo tam spodaj. Tega ne potrebujem,” – je povedala v videu, ki ga je objavila na TikToku. Razkrila je tudi, da ne uporablja nobenih mil ali sredstev za umivanje telesa.

“Ne uporabljam nič drugega kot vodo. Vaša vagina se samočisti in tisto, kar vnesete (še posebej, če vsebuje določene kemikalije), lahko odvrže vaše naravne bakterije in vaš pH,” je dejala in dodala: “Ne uporabljam tamponov ali vložkov, pravzaprav pustim krvi, da teče …”

Eden pravi, da mora vagina dišati kot polje jagod, vrtnic ali vanilje. Zavrača nošenje tesnih oblačil ali spodnjega perila, saj želi, kot pravi, da njeno telo “diha”.

Njena objava na TikToku je zbrala skoraj milijon ogledov in nešteto komentarjev. “Še vedno sem zmeden glede toaletnega papirja,” je zapisal en uporabnik. “Definitivno pretiravaš,” je komentiral drugi.

Težko je zadovoljiti vse – tako socialistične pravičnike kot okoljevarstvenike. Morda je rešitev res le vrnitev v kameno dobo.

Andrej Žitnik