Evrovizija: Lahko smo ponosni na slovensko predstavnico Ano Soklič

Foto: Instagram

Ana Soklič je s pesmijo Amen včeraj nastopila na Evroviziji, ki je potekala v Rotterdamu. Očarala je s samozavestnim nastopom in svojim močnim vokalom – o čemer pričajo tudi mnogi komentarji na družabnih omrežjih. Večina  je bila mnenja, da se bo prav gotovo uvrstila v finale, vendar pa ji to žal ni uspelo. Pesmi je vsekakor vredno prisluhniti.

Včeraj se je v prvem polfinalnem večeru zvrstilo 16 od 39 sodelujočih držav, slovenska predstavnica Ana Soklič je s skladbo Amen nastopila druga. Pred nastopom je povedala, da si želi, da bi skladbo dobro odpela ter da bi na splošno dobro izpeljala nastop. V Rotterdamu se je namreč s prvim polfinalom začelo 65. tekmovanje za pesem Evrovizije, ki bo po lanski odpadli ediciji zaradi koronavirusa potekalo v prilagojeni različici, je poročala STA. V živo bo lahko v dvorani Ahoy tekmovanje spremljalo 3500 ljudi. Po pričakovanjih naj bi Evrovizija sicer skupno dosegla 180 milijonov gledalcev po svetu.

Ana Soklič je na odru očarala s svojim močnim glasom in samozavestjo, a pevka žal ni zbrala dovolj točk, da bi se uvrstila v finale. Vstopnico za finale so si prislužile Malta, Ciper, Azerbajdžan, Ukrajina, Litva, Rusija, Švedska, Norveška, Izrael in Belgija. Poleg Slovenije pa se v finale niso prebile Romunija, Hrvaška, Avstralija, Irska in Severna Makedonija. Na katero mesto se je uvrstila Sokličeva, bo sicer znano šele po sobotnem finalu. Na spodnji povezavi lahko vsak na svoja lastna ušesa oceni, da je bila pesem Amen prav gotovo vredna uvrstitve v finale.

Glasbo za Amen so napisali Ana Soklič, Žiga Pirnat in Bojan Simončič, pri pisanju besedila je poleg Sokličeve in Pirnata sodeloval tudi Charlie Mason, ameriški avtor več uspešnic, ki je sodeloval s številnimi svetovnimi glasbenimi zvezdniki, tudi z Miley Cyrus. “Vsakič, ko slišim Anino interpretacijo skladbe, sem navdušen. Napolni me s pozitivno energijo in upam, da bo všeč tudi poslušalcem. Da bo tudi njih navdihnila in jim dala nov zagon,” je po poročanju MMC-ja o pesmi dejal Mason, ki je tudi avtor evrovizijske zmagovalne skladbe iz leta 2014 Rise Like a Phoenix, v izvedbi Conchite Wurst. Pri produkciji skladbe, je sicer sodelovalo več kot 60 ljudi. Največje zvezdniško ime letošnje skladbe so nedvomno člani spremljevalne pevske skupine. Producent Pirnat je zbor namreč oblikoval okoli Doriana Holleyja, spremljevalnega pevca Michaela Jacksona, s katerim je Holley nastopal na vseh turnejah.

Sara Bertoncelj