fbpx

[Foto] Čokolada, da te kap! Uporabo prepuščamo vaši domišljiji …

Največja čokolada na svetu (foto:STA)

Čokolada je resna stvar. Vsaj za organizatorje Festivala čokolade v Radovljici, pa tudi za 50 razstavljalcev, ki širši javnosti predstavljajo svoje recepte za enega največjih majhnih užitkov na svetu. Festival, na katerem je včeraj padel rekord največje čokolade na svetu, je pisan na roko vsem sladkosnedom, ki ne zdržijo dneva brez sladke pregrehe.

Festival je tako kot že nekaj let poprej privabil množico ljubiteljev čokolade. Organizatorji festivala so včeraj videli največjo čokolado na svetu, kar je potrdil tudi uradni predstavnik Guinessove knjige rekordov, ki je izmeril, da je velikanka merila 142,32 kvadratnih metrov. Rekord je zaenkrat še neuraden, saj bo začel veljati šele takrat, ko se bo pojedel zadnji košček čokolade. Čokolado velikanko je pripravila Čokoladnica Cukrček.

“Vesela sem, da je festival možen kljub naši mali ekipi,” je povedala Nataša Mikelj, direktorica zavoda Turizem Radovljica. Obiskovalci si bodo v okviru festivala, ki bo trajal do jutrišnjega dne, ogledali, kako čokolada nastane v proizvodnji, lahko pa bodo tudi poskusili okuse čokolad vseh petdesetih razstavljalcev. Tisti bolj ustvarjalni se bodo lahko preizkusili v izdelovanju čokoladnih piškotkov in mila za hišne ljubljenčke.

Pravljična čokoladna hiška
Letos bodo prvič izbrali najboljši okus čokolade festivala. Za naslov najboljšega okusa tekmuje devet čokoladnic z novimi in inovativnimi okusi. Presenetila je tudi Gorenjka, ki je posebej za festival vlila pravljično čokoladno hiško, narejeno iz kar 200 kilogramov čokolade.

V galeriji fotografij pa še čokoladni salonarji, čokoladna hiška za Janka in Metko ter ličila.

Ž. K.