[Foto] Se strinjate, da so to najlepše športnice na svetu?

Vir: Youtube

To so športnice, ki vas bodo prikovale pred televizijske zaslone. Ne samo da so vrhunske športnice, mnogi bi se strinjali, da so poleg tega, da so izredno uspešne v športnih arenah, tudi izjemne lepotice. Na Novi24Tv smo se lotili težaškega dela zbiranja fotografij, a nekdo ga je moral opraviti. 

Tina Maze – smučarka
Kdo ne bi poznal naše Tine, dvakratne dobitnice olimpijske medalje in neštetih drugih odličij. Črnjanka, ki letos sicer ni tekmovala, bo morda že naslednje leto spet tekmovala, čeprav je dosegla skoraj vse, kar se v smučanju doseči da. Je ena izmed šestih smučark, ki so zabeležile zmago v vseh petih smučarskih disciplinah, in ena od treh, ki jim je to uspelo v eni sezoni.

Vir: Youtube

Vir: Youtube, Tina Maze

Marija Šarapova – tenisačica
Ruska tenisačica je v zadnjih dneh polnila naslovnice medijev zaradi “dopingške” afere. Športne oblasti so jo obtožile, da je jemala poživila, športnica pa se je izgovarjala na zdravila, s katerimi se je zdravila v preteklem letu. Preiskava bo pokazala svoje …

Ronda Rousey – borka
Rondi Rousey se ne izplača zameriti, saj na svetu verjetno ni nevarnejše lepotice. Ronda je nekdanja prvakinja v mešanih borilnih veščinah. Pred meseci jo je premagala Holly Holm, ki je naslov vmes izgubila. Roseyjeva se seveda ne da – v kratkem načrtuje povratek v borilno areno.

Vir:Youtube

Vir:Youtube, Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki – tenisačica
Caroline Wozniacki je prva Skandinavka, ki se je uspela zavihteti na prvo mesto WTA. V dosedanji karieri je osvojila 23 turnirjev WTA, pričakovati pa je, da bo to številko še nekoliko povečala, saj Danka šteje šele 25 let.

Sierra Blair Coyle – plezalka
Plezanje se bolj poredko pojavi na televizijskih zaslonih, kar je žalostno, saj bi lahko tako športni navdušenci v živo spremljali vragolije plezalcev in plezalk, ki se neustrašno vzpenjajo po gorskih stenah. Blair Coylova je morala premagati hudo poškodbo hrbta, da je postala ena izmed najboljših plezalk na svetu.

Vuola Papachristou – atletinja
Grška atletinja tekmuje v teku čez ovire in skoku v daljino. Med njene največje uspehe štejemo dve zlati medalji, ki jih je osvojila na evropskem mladinskem prvenstvu v atletiki. Bila je članica grške atletske reprezentance in ekipe, ki bi morala potovati na olimpijske igre v London, a je iz ekipe izpadla zaradi rasistične objave na Twitterju. Zapisala je, da je v Grčiji toliko temnopoltih, da bodo komarji, ki prihajajo iz Zahodnega Nila, obedovali domačo hrano. Kmalu po škandalu so se oglasili nekateri predstavniki temnopolte skupnosti v Grčiji, ki objave niso zamerili, a je bilo žal prepozno.

Darya Klishina – atletinja
Rusinja je do sedaj zabeležila največji uspeh, ko se je na evropskem prvenstvu uvrstila na tretje mesto v skoku v daljino. Leta 2010 je skočila 7.03 metra in s tem postavila ruski mladinski rekord, ki pa je tudi drugi največji mladinski – ženski skok v zgodovini.

Vir: Youtube

Vir: Youtube

Ana Ivanović – tenisačica
Lepa Srbkinja je trenutno uvrščena na 16. mesto na lestvici WTA. V karieri je osvojila 15 turnirjev WTA, število osvojenih moških src pa je gotovo veliko večje. Leta 2008 je bila po zmagi na French Open, forma ji je nihala, a stika z vrhom ni izgubila.

Ž. K.