fbpx

Iz Afrike z ljubeznijo: James Bond gre v pokoj, novi agent 007 bo črnka!

Agenti 007: Sean Connery, Lashana Lynch in Pierce Brosnan (vir: twitter)

Franšizi tajnega agenta 007 Jamesa Bonda se obetajo spremembe. V 25. filmu bo mesto agenta 007 prevzela črnka Lashana Lynch. James Bond tako ni več agent 007, temveč je upokojen. To naj bi bil tokrat tudi čisto zares zadnji film Daniela Craiga v vlogi Bonda. Bo to v prihodnje pomenilo, da bo Lyncheva nova nosilka franšize, ki je nastala po romanih o Jamesu Bondu Iana Fleminga?

Odkar je Daniel Craig najavil, da je 25. film o Jamesu Bondu njegov zadnji v vlogi tajnega agenta, tokrat čisto zares, so se vnele debate, kdo bi ga lahko nasledil. Nekaj časa se je ugibalo, da bi bil to lahko črnec Idris Elba, a zdaj je jasno, da bo nova agentka 007 črnka Lashana Lynch.

Ljubitelji dolgoletne vohunske franšize, ki je nastala po knjižni predlogi britanskega pisca Iana Fleminga, se za to po poročanju Daily Maila lahko zahvalijo feministični scenaristki Phoebe Waller-Bridge, ki so jo ustvarjalci najeli, da bi pomagala uspešni filmski franšizi v korak s časom.

Potrebno v korak s časom
V skladu z novimi direktivami o primernosti za 21. stoletje naj bi se Bondova dekleta po novem imenovale Bondove ženske. “Veliko je bilo govora o Bondovi relevantnosti zaradi tega, kdo on je in kako ravna z ženskami,” je povedala Waller-Bridgeva.

Se še spomnite male morske deklice? Ariel bo v novem Disneyevem filmu temnopolta!

V novem filmu, ki ga trenutno snemajo v Italiji, naj bi bila zvrhana mera humorja, James Bond pa naj bi se hitro zagrel za novo agentko 007, ki jo bo upodobila Lyncheva. “Bonda seveda nova ženska agentka 007 privlači in poskuša s svojimi triki zapeljevanja, a je presenečen, ko ti ne delujejo pri briljantni, mladi črni ženski, ki v bistvu zavija z očmi in noče skočiti v njegovo posteljo. No, vsaj ne na začetku,” je razkril neznani vir, ki naj bi imel pregled nad dogajanjem v novem filmu.

“To je Bond za današnji čas, ki se bo prikupil mlajši generaciji, medtem ko ostaja zvest tistemu, kar pričakujemo od bondiade,” je povedal neimenovani vir. “V filmu so spektakularne scene pregonov in pretepov in Bond je še vedno Bond, a zdaj se mora naučiti, kako se obnašati v svetu z #MeToo.”

Ivan Šokić