fbpx

Ko moški ne zdrži brez gostilne – kar 15 let je kopal rov iz spalnice do pivnice

Foto: iStock

Iz Irske prihaja nenavadna vest, da je nek moški, vodovodar po poklicu, kar 15 let kopal podzemni rov iz svoje spalnice do 800 metrov oddaljenega gostinskega lokala. Idejo je dobil v kultnem filmu Odrešenje v Shawshanku.

Želite na pivo ali kozarec žlahtne kapljice v bližnji lokal, pa se vam ljubi stopiti na ulico? Vodovodar Patsy Kerr iz Irske se je problema lotil na drugačen način, in sicer tako, da je proti lokalu začel kopati podzemni rov kar iz svojega stanovanja. Navdih za svoj podvig je dobil v filmu Odrešenje v Shawshanku, razlog za nenavadno odločitev pa je bilo glasno smrčanje njegove žene, piše 24sata.

Pri kopanju je uporabljal različne vrste orodja – od žlice do pnevmatskega kladiva, ki ga je v sobo prinesel takrat, ko žene ni bilo doma. Ko mu je po 15 letih uspelo prebiti pot do gostilne, je kar 5 let hodil tja, njegovi ženi pa se ni niti sanjalo o moževem norem projektu. Žena je s časom le ugotovila, da nekaj ni v najlepšem redu, kot tudi lastnik lokala, ki mu je bilo prav tako nenavadno, da redna stranka preveč pogosto zahaja na žensko stranišče, do koder je vodil podzemni rov.

Avtor nenavadnega gradbenega projekta je na koncu priznal, da je kljub vsemu vesel, da ga je razkrinkala žena in ostali, saj se je preveč zadrževal v gostilni in na ta račun spil preveč alkohola, zaradi česar se je zjutraj zbujal opit in z vonjem po pijači.

C. Š.