Koliko ste pripravljeni odšteti za od trave umazane hlače? Resnična cena vas bo šokirala!

Za od trave umazane hlače pri Gucciju zaračunavajo 1.200 dolarjev, za enako umazan pajac 1.400 dolarjev. (foto: Gucci)

Visoka moda te dni spominja na cirkus. Nov trend v svetu mode po novem predstavljajo ne ponošene, ne raztrgane, temveč od trave umazane jeans hlače in pajaci. Pri Gucciju take pajace prodajajo za vrtoglavih 1.400 dolarjev.

Ta izdelek je narejen iz 100-odstotnega organskega bombaža,” so izpostavili pri Gucciju in izpostavili, da je umazan jeans pajac, ki ga prodajajo za 1.400 dolarjev narejen brez “škodljivih kemikalij, pesticidov in umetnih gnojil”, ravno tako pa vključuje metode, ki “spoštujejo biodiverziteto in ekosisteme, izboljšujejo kvaliteto prsti in zmanjšujejo porabo vode.” To ni zgolj pajac, to je klovnovska obleka, s katero lahko kupci pokažejo kako zelo jim je mar za ubogi planet Zemlja.

Gucci raziskuje nove pristope do kultnega blaga, ga reintepretira skozi različne oblike in tehnike pranja ter zabriše meje med starinskim in modernim,” so izgled umazanega pajaca upravičevali pri Gucciju.

Ni treba dvakrat reči, da so na spletu poželi salve smeha. Je pa bil umazani pajac še najboljše kar ima nova Guccijeva kolekcija po poročanju RT za ponudit. Ostali kosi oblačil izgledajo naravnost bedasto.

Če se vam zdi 1.400 dolarjev preveč za umazan pajac, pri Gucciju za samo 1.200 ameriških dolarjev ponujajo umazane kavbojke. Zgolj ugibamo lahko, da pri Gucciju računajo, da so ljudje tako obupani zaradi desetletja preozkih in strganih hlač, da bodo pripravljeni odšteti vrtoglave zneske za hlače, ki so dejansko dovolj široke, da se jih lahko obleče in nimajo vsaj treh razparanih lukenj.

Ivan Šokić