fbpx

Medicinski sestri, ki je fotografirala intimne predele pacientov, vzeli dovoljenje za delo

Foto: Youtube

Medicinska sestra, ki je pred časom priznala, da je s svojim pametnim telefonom slikala penise nezavestnih pacientov, je zaradi teže dejanj izgubila svojo licenco za opravljanje dela. Kristen Johnson, ki je sporne fotografije nato pošiljala svojim sodelavkam in prijateljem, si je s tem, ko se je odrekla svoji službi, zmanjšala naloženo kazen. 

Johnsonova pa se ni zadovoljila samo s slikami pacientov, na svoj račun so prišle tudi pacientke. Mlado medicinsko sestro (27) so ameriške oblasti aretirale potem, ko je preiskava odkrila, da je brez pomisleka delila fotografije razgaljenih pacientov, ob neki priložnosti pa je tudi posnela odstranjevanje krvnega strdka iz črevesja neke pacientke.

Policisti iz mesta Onondaga v ameriški zvezni državi New York predrzni medicinski sestri ne bi prišli na sled, če se ne bi zaradi njenih dejanj začele pritoževati njene sodelavke. “Ne glede na to, kaj nekateri ljudje očitno mislijo, je v državi New York prepovedano skrivoma gladati ali snemati intimne predele drugih ljudi,” je ob koncu preiskave komentiral mestni tožilec William Fitzpatrick.

Ž. K.