fbpx

Prva dama Melania Trump se je zopet izkazala z dobrim okusom za dekor za slavnostno večerjo

Melania Trump

Prva dama ZDA Melania Trump je avstralskemu premierju Scottu Morrisonu in njegovi ženi Jenny pripravila pravo presenečenje.

Slavnostni dogodek bo potekal vse od jutranjih ur pa do večera. Melania Trump se je izjemno potrudila pri dekoriranju v več primerih. Rože, ki bodo krasile oder večerje, izhajajo iz nacionalnih rož Avstralije, zlatega vata z rumeno rožo in zelenim listjem. Vzhodno krilo Bele hiše je novinarjem ponudilo vpogled na kraj dogodka in pokazalo dve mizi, ki sta bili že postavljeni in okrašeni za to priložnost, ter prenovljene sobe Bele hiše.

Foto: Twitter

Potek dogodka
Sprejem se bo začel ob jutranji slovesni prireditvi, na kateri bo skoraj 500 pripadnikov oboroženih sil ZDA iz petih vojaških vej za “pregled čet”. Med povabljenimi gosti so člani kabineta predsednika, člani kongresa, vojaške družine in gosti avstralskega veleposlaništva. Avstralski profesionalni igralec golfa Greg Norman, dolgoletni predsednikov prijatelj, je potrdil, da se bo dogodka udeležil. Rupert Murdoch, ustanovitelj avstralskega Fox News Channela, ene izmed Trumpovih najljubših kabelskih televizij, se bo prireditve prav tako udeležil.

Foto: Twitter

Prva dama je pred kratkim nadzirala prenovo sprejemnih prostorov v državnem nadstropju Bele hiše, rdeče, modre in zelene sobe. Prostori, ki jih uradni obiskovalci in člani gostujoče javnosti obiščejo, so dobili nov videz z novimi preprogami, zastori in pohištvom. Melania Trump je celo odstranila nekaj umetniških del, ki so bila na stenah. Toda najbolj glamurozen trenutek obiska bo večerja, kjer jim bodo igrali godalni orkestri ter glasbene skupine vojske ZDA, mornarice in vojske zračnih sil.

Foto: Twitter

Izbrani dekor Melanie
Rože močno prevladujejo, kar je tudi primerno glede na njihovo lokacijo, ki se nahaja v  predelu “Rose Garden” Bele hiše. Ameriška sorta rumenih in belih vrtnice bo večeru dodala še dodaten čar. Obdani bodo s kar 2.500 vrtnicami iz Kalifornije. Poleg vrtnic si je Melania omislila še avstralski nacionalni cvetlični simbol, zlati vatuh. Hodnik Bele hiše v pritličju, po katerem se bodo gostje sprehodili do mesta za večerjo, pa bo predstavljal vrtne vrtnice, vinske trte jasmina in dalije, vse gojene v Združenih državah Amerike. Prelivajoči se odtenki rumene in zelene barve krasijo namizno perilo, mize pa bodo osvetljene z zlatimi oljnimi svetilkami za večerni dogodek, ki bo potekal pod zvezdami, z razgledom na Washington Monument. Na vrhu tabel bo zlato grozdje, s katerim bo poudarila vinsko industrijo vsake države. Kitajske nastavitve bodo sestavljale izmenične vzorce iz vlad predsednikov Billa Clintona in Georgea W. Busha. Melania Trump je namreč izbrala postavitev miz in dekor, ki bi odražala močne vezi med ZDA in Avstralijo, so sporočili iz njenega urada.

Foto: Twitter

Več kot le slavnostna večerja
V meniju je poudarjena sezona poznega poletja v Ameriki, ki se pokloni posebni mešanici kulinaričnih prilagoditev iz različnih kultur v Avstraliji. Prvi meni, ki jim bo postrežen, bo vseboval raviole “Sunchoke” s kremo “Reggiano” in zeleno zelenjavo. Sončnice, znane kot “zemeljska jabolka”, so domače, iz Severne Amerike. Testenine, posute z “sirukovo” emulzijo iz limoninega “parmigiano-Reggiano” in na vrhu posute s korenčki iz sončnega zlata, otroškim ohrovtom in čipsom iz sončkovine. Glavna jed bo riba “Dover Sole”, pečena v celoti, nato filirana in poudarjena s “Fennel Mousseline”. Spremljali jo bodo zeleni in rumeni poletni cvetovi bučk, ki bodo natrgani malo pred večerjo. Sladica bo ameriška klasika: “Lady Apple Tart” s sladoledom “Calvados” – bogat vaniljev sladoled z dodatkom likerja. Postregli bodo z različnimi ameriškimi in avstralskimi vini.

Prijateljske odnose krepi golf
Državna večerja ponavadi predstavlja edinstveno vez med državama. Avstralija se je tesno povezala z ZDA. Norman živi na Floridi in se je zaradi Trumpove ljubezni do golfa zbližal z njim. Medtem sta Trump in Morrison skupaj preživela čas na junijskem srečanju skupine G20 v Osaki na Japonskem in na srečanju G7 prejšnji mesec v Biarritzu v Franciji. Poleg tega se je predsednik povezal z avstralskim veleposlanikom v ZDA med igro golfa v Mar-a-Lagu. Morrison je na G20 povabil Trumpa na turnir za predsednikov pokal v Melbournu, ki bo potekal od 12. do 15. decembra.

Eva Poljanc