fbpx

Mladoletna otroka očeta zalotila v ženski obleki, nato jima je priznal, da je nebinaren

Foto: Mirror

40-letni Dave Moore iz Cardiffa je večino življenja skrival svojo spolno identiteto. Potem ko se je udeležil parade ponosa v Bristolu, se je odločil razkriti skrivnost, ki jo je skrival kar 35 let.

Pravi, da je večino svojega življenja preživel z “grozljivimi” duševnimi bolečinami, medtem ko je “skrival” svojo spolno identiteto. Po udeležbi parade ponosa se je 40-letni IT-jevec odločil, da bo svojo skrivnost razkril svojim otrokom – čeprav tega prvotno ni nameraval.

Njegova otroka – petletni sin in osemletna hčerka – sta vedela, da se je s partnerko Alex Andersz (35) udeležil dogodka.

Dave je razložil: “Alex jih je vprašala, ali želijo videti njen make up in jim je začela kazati fotografije ličil, ki jih bo nosila na paradi. Preskakovala je fotografije na telefonu in kar naenkrat so po pomoti videli še mene v ženski obleki. Moja hči jo je videla, a se sploh ni zdrznila.”

“Zgledaš kot punca”
Zato se je tistega dne odločil z otrokoma spregovoriti o tem, kako se včasih obleče v žensko in kako je njegova spolna identiteta binarna. “Moja hči se je samo zahihitala in rekla, ‘o moj bog, izgledaš kot punca!” je povedal Dave. “Malo sva se pogovarjala o tem, kaj pomeni nebinarno in kako se nisem ves čas počutil 100-odstotno kot moški.”

“Ko sta šla spat, sem ju vprašal, ali želita pravljico za lahko noč ali si ogledati več mojih fotografij, pa sta si oba želela ogledati fotografije. Res sta se dobro odzvala. Hči je bila navdušena in je to hotela razkriti svojim prijateljem v šoli, jaz pa sem jo miril in ji rekel, naj bo malce previdna!”

Še se udeleževal parad ponosa
“To se mi zdi strašljivo početje, zelo se zavedam, da je res zastrašujoče biti nebinaren.” Dave je dejal, da ga je vedno skrbelo, kako se bo o svoji nebinarnosti izpovedal družini.

Moore namerava še naprej s svojimi otroki govoriti odkrito in se z njimi udeležiti prihodnjih parad ponosa. “Želim biti zgled svojim otrokom, želim jim biti pozitiven nebinarni vzor,” je zaključil.

Andrej Žitnik