Norost mestnega sveta v Veliki Britaniji: “Trans dečki, moški in nebinarni ljudje imajo lahko menstruacijo”

(vir: twitter)

Dečki imajo lahko menstruacijo, je lekcija, ki bo po novem del učnega programa, katerega spremembo so dosegli zagovorniki pravic transspolnikov v mestnem svetu Brighton & Hove v Veliki Britaniji.

Osnovnošolce bodo učili, da imajo lahko “vsi spoli” menstruacijo, kar je po pisanju Telegrapha zmaga za transspolne aktiviste. Priporočilo učiteljem je potrdil mestni svet Brighton & Hove.

Novo priporočilo med drugim tako pravi: “Trans dečki, moški in nebinarni ljudje imajo lahko menstruacijo.” Pri tem so dodali, da mora biti “menstruacija vključujoča do vseh spolov”. Tu lahko v praksi vidimo, kako izgleda prilagajanje izobraževalnega programa Istanbulski konvenciji, ki jo je sprejela tudi Slovenija, takoj ko je na oblast prišla vlada Mira Cerarja.

Menstruacija mora biti vključujoča za vse
Zahteva mestnega sveta, ki je vpeljal to spremembo, ni samo skregana s pametjo, temveč kar z biološko realnostjo. To je udinjanje zadnjemu valu norosti politične korektnosti. Moški namreč nimajo menstruacije. Dejstvo, da moramo kaj takega napisati v 21. stoletju, je naravnost zaskrbljujoče in bolj kot marsikaj drugega označuje, kako globoko smo padli kot civilizacija.

Foto: iStock

Če se želijo transspolniki pretvarjati, da so nekaj, kar niso, lahko to počnejo v svojem prostem času, ni pa nobenega razloga, zakaj bi morali njim na ljubo preostali lagati za njihovo boljše počutje. V poročilu je mestni svet priporočil, da “jezik med poučevanjem o menstruaciji mora biti vključujoč do vseh spolov, kultur, ver in spolnih orientacij. Kot na primer: ‘Dekleta in ženske in ostali, ki imajo menstruacijo'”.

Tu lahko vidimo, kako so še sama navodila skregana sama s seboj, saj je nemogoče, da bi bil jezik vključujoč do vseh kultur in ver, če te ne priznavajo več kot dveh spolov, kaj šele norosti, da imajo lahko tudi moški menstruacijo.

Poučevanje prešlo v norost
V mestnem svetu Brighton & Hove so ob tem izjavili, da njihov pristop potrjuje, da imajo lahko menstruacijo tudi trans ali nebinarne osebe. Z drugimi besedami, ženske, ki si domišljajo, da so karkoli drugega.

Foto: Twitter

Konservativni poslanec David Davies je za The Mail on Sunday povedal, da je situacija, v kateri učitelji učencem govorijo, kako imajo transspolni fantje menstruacijo, “norost”. “Učenje o menstruaciji je že tako težavna tema za otroke te starosti, zato jih bo dodajanje ideje o deklici, ki verjame da je fant, ki ima menstruacijo, do konca zmedlo.”

Še večjo norost zagovarjajo znotraj Royal Collegea, kjer trdijo, da mora biti v spolno vzgojo obvezno vključeno tudi poučevanje o “LGBT ljudeh in njihovih razmerjih” kot primer “zdravih razmerij v osnovni šoli”. Zanje je namreč izredno pomembno, da se otroci poučijo o razlikah med homoseksualci in biseksualci.

Ivan Šokić