fbpx

Moški zasledoval nekdanjo ženo prek aplikacije na iPhonu – ujeli so ga, ker je pozabil utišati zvonjenje

Foto: iStock

Moža, ki je nadzoroval nekdanjo ženo prek aplikacije za sledenje iPhone tako, da je telefon skril v motor njenega avtomobila, so ujeli, ko je ta začel zvoniti.

39-letni moški, ki nikakor ni mogel preboleti, da je njegova zveza razpadla, je svoj iPhone, na katerega je naložil aplikacijo za sledenje, skril kar v motor avtomobila nekdanje žene. Žal pa ga je pozabil preklopiti na tiho zvonjenje – in ko ga je nekdo poklical, je tako nehote izdal, da poslovnež Kevin Gallagher zasleduje svojo dve leti mlajšo nekdanjo ženo Rachael Harvey. Harveyjeva pa ni bila z ljubimcem, temveč z najstniško hčerko, 18-letno Morgan, s katero sta se odpravili po opravkih. In ravno, ko sta izstopili iz avtomobila, je bilo pod pokrovom le tega slišati nenavadne zvoke.

Renault clia sta odpeljali k lokalnemu mehaniku, ki je iPhone našel pod motorjem. 

Nadlegoval jo je na vse možne načine
Kasneje se je izkazalo, da je Gallagher, ki vodi podjetje za upravljanje premoženja, s pomočjo iPada spremljal svoj iPhone, na katerega je namestil sledilno napravo z namenom, da bi sledil svoji nekdanji ženi in jo tako nadzoroval tudi po razpadu zakona. Tovrstno zalezovanje se je dogajalo kar štiri mesece, Gallagher pa je vmes Harveyjevo nadlegoval prek kratkih sporočil, ji pošiljal fotografije z žgečkljivo vsebino, njene fotografije med spanjem, ko je bila naga, in podobno. Stvar je prišla tako daleč, da sta se nekdanja zakonca srečala že tudi na sodišču v Manchestru.

Parček je bil poročen od februarja 2010, skupaj imata sina, njuno razmerje pa je bilo vseskozi zelo razburkano. Harveyjeva ima še tri otroke, vključno s prej omenjeno najstniško hčerko Morgan iz prejšnjega razmerja. Harveyjeva je na sodišču povedala, da je Gallagher nad njo izvajal psihično in fizično nasilje, zato sta se lani ločila.

Pogosto jo je pretepal in zalezoval
Tožilka Eileen Rogers je razkrila, da je “Gallagher s Harveyjeve strgal obleko, jo udarjal v rebra in po obrazu, da je bila okrog očes vsa v modricah. Harveyjeva tudi trdi, da jo je ves čas nadzoroval in jo zasliševal, s kom in kje je bila. S svojim vedenjem je nadaljeval tudi, ko je bila noseča. Še posebno jo je nadzoroval, ko je šla ven s prijateljicami. Vendar pa ni bila dovolj psihično močna, da bi ga zapustila, nato pa ga je končno le soočila z resnico.”

Gallagher pa se ni sprijaznil z razhodom in je Harveyjevo nadlegoval na vse možne načine, med drugim ji je pošiljal tudi po 43 telefonskih sporočil (SMS) dnevno, jo nenehno klical, ji pisal prek družabnih omrežij, da je z zakonom dokončno konec, pa so ga prepričevali tudi njeni prijatelji. Ker ni kazalo, da se bo nadlegovanje prenehalo, ga je Harveyjeva prijavila policiji. Telefon, s katerim ji je nekdanji mož sledil, pa so pod pokrovom njenega avtomobila našli 28. decembra lani. Primer je preiskala policija, ki je odkrila, da je iPhone črne barve povezan z Gallagherjem.

Zahtevala prepoved približevanja
Ko so nekdanjega moža aretirali, so pri njem našli še roza iPhone in iPad, ki ju je uporabil (ali bolje rečeno: zlorabil) za sledenje nekdanje žene. “Vse naprave so bile registrirane na Rachel Harveyju. Seveda želi prepoved približevanja, da zaščiti sebe in svoje otroke,” je dejala tožilka.

Daily Mail še piše, da ga bo sodišče skoraj zagotovo obsodilo, pred sodno obravnavo pa je pobegnil. Izdali so tudi nalog za njegovo aretacijo.

Marjanca Scheicher