Najtesnejša svetovalka Hillary Clinton je v začetni fazi razmerja z znanim igralcem

Abedinova politična kariera pri Clintonovi se je začela leta 1996, ko je bila pripravnica v uradu prve dame. Povzpela se je do glavne pomočnice v Clintonovih različnih uradih in bila podpredsednica Clintonove predsedniške kampanje leta 2016 . (foto:epa)

Filmski zvezdnik Bradley Cooper je ta teden v New Yorku le še dodatno podžgal govorice o svojem novem domnevnem dekletu Humi Abedin, dolgoletni svetovalki Hillary Clinton, ko je pri sebi gostil zabavo za njen rojstni dan.

Kljub temu, da Huma Abedin in Bradley Cooper doslej še nista bila opažena skupaj, so se po poročanju tujih medijev pojavile govorice, da se vendarle dobivata. Spoznala naj bi se preko glavne urednice revije Vouge, kjer naj bi igralec takoj pokazal zanimanje za Abedinovo, ki je tudi nekdanja žena politika Anthonyja Weinerja, nekdanjega ameriškega kongresnika, obsojenega zaradi spolnega prestopništva.

Cooper in Abedinova naj bi se spoznala v začetku leta na enem od dogodkov revije Vouge, kjer naj bi ju predstavila prav urednica omenjene revije, Anna Wintour. Po tem dogodku so se sprožile govorice, da sta se začela videvati, z zadnjim dogodkom pa sta govorice še dodatno podžgala. Igralec je namreč doma priredil manjšo zabavo v čast Hume Abedin, ki je dopolnila 46 let. Pred njegovim domom pa so opazili tudi Wintourjevo.

Filmski igralec Bradley Cooper. (Foto: epa)

Cooperju se je Abedinova zdela “zanimiva”, piše Dailymail. Glede na njegova pretekla dekleta je Abedinova resnično malce drugačna. In sicer gre za dolgoletno politično uslužbenko in zelo tesno svetovalko Hillary Clinton. Leta 2016 je bila podpredsednica kampanje Hillary Clinton za predsednico ZDA, pred tem pa namestnica vodje kabineta Clintonove, ko je bila ameriška državna sekretarka od leta 2009 do 2013. Ravno njena odmevna politična kariera pa je bil eden od razlogov, da je njeno življenje v preteklih letih postalo še bolj “odmevno”, saj je bila poročena z nekdanjim kongresnikom Anthonyjem Weinerjem, ki je bil vpleten v številne spolne škandale.

V času kandidature za župana New Yorka, kandidat Anthony Weiner in njegova žena Huma Abedin (Foto: epa)

Anthony Weiner, nekdanji demokratski kongresnik iz New Yorka, je bil izpuščen po skoraj dveh letih zaporne kazni zaradi spolnega prestopništva. Kazen mu je bila določena po tem, ko so ga obtožili, da si je s 15-letno deklico izmenjaval sporna neprimerna sporočila. Do letos je bil še pod nadzorom, določena mu je bila globa v višini 10.000 dolarjev, za vedno pa bo znan kot spolni prestopnik.

Tanja Brkić