fbpx

Neprecenljivo: Ne boste verjeli, zakaj je bila Fajonova razočarana, utrujena in jezna!

Tanja Fajon (Foto: Twitter)

V četrtek je tudi Tanjo Fajon doletelo to, kar je v preteklih tednih številne običajne državljane. Letalska družba Adria Airways, ki se spopada s številnimi težavami, je namreč odpovedala četrtkov polet, prav tako pa naj bi bil polno zaseden tudi petkov. Odzivi javnosti so nadvse zabavni, preberite pa tudi, kaj je o težavah Adrie Airways pred tednom ekskluzivno za Nova24TV povedal znani strokovnjak za finance!

Tudi evropska poslanka Tanja Fajon je doživela neprijetno izkušnjo z letalskim prevoznikom Adria Airways, tako kot so jo v zadnjih tednih številni običajni Slovenci, ki so obtičali na poslovnih potovanjih ali pa so se jim porušili načrti za dopust. V četrtek pozno zvečer so namreč odpovedali let iz Bruslja v Ljubljano, prav tako pa naj ne bi bilo prostora tudi na petkovem letu. Fajonova je bila ob tem utrujena, razočarana in jezna: “Toliko o @AdriaAirways. Pozno zvečer so nam vendarle odpovedali let iz Bruslja v Ljubljano. In tudi jutri ni prostora?! Potniki smo razočarani, utrujeni, jezni … #Nocomment.” Doslej se je v javnosti sicer špekuliralo, da Adria Airways ob vseh težavah prednostno zagotavlja polete v Bruselj, saj naj bi bila linija za letalsko družbo najbolj dobičkonosna.

Javnost ni prav nič sočustvovala s Fajonovo
Kot lahko razberemo iz odzivov pod njenim sporočilom na Twitterju, javnost ni bila prav nič sočutna do te levičarske evroposlanke. Zanimiv je komentar enega izmed uporabnikov, ki je zapisal: “In prav je tako. Da boste spoznali, kako se počutimo mi državljani z upravljanjem države.” Nekateri so izrazili veselje, da je še nekaj dni ne bo v Sloveniji, dobila pa je tudi nasvet, naj se z letalsko družbo Brussels Airlines odpravi do Benetk in od tam do Slovenije z avtobusom ali vlakom. Eden izmed uporabnikov je Fajonovo vprašal tudi, od česa je sploh utrujena.

Foto: STA

Razlog za težave v podkapitaliziranosti, ponoven nakup s strani države bi bila neumnost
Pred tednom smo se na Nova24TV za komentar obrnili na strokovnjaka za finance dr. Blaža Vodopivca, ki glavni razlog za trenutne težave, v katerih se je znašla Adria, vidi v tem, da je omenjena letalska družba premajhna, da bi bila konkurenčna. V povezavi s tem je poudaril: “Adria je podkapitalizirana. Podkapitalizirana je bila že v državni lasti pa tudi, ko je bila prodana. Novi lastnik je očitno narobe ocenil situacijo. Mislil je, da bo zadevo kratkoročno saniral in jo prodal naprej, ampak interesa za takšno družbo ni več.” Pojavili so se celo nekateri pozivi k temu, da bi država ponovno odkupila Adrio Airways, a to bi bila največja neumnost: “Letalska industrija je zelo dinamična, zelo konkurenčna in v tem okolju bi slovenska družba v državni lasti delala slabo storitev in velike izgube. O tem sploh ni nobenega dvoma. Takšen posel namreč lahko delajo ljudje, ki ga znajo, ne pa nekdo, ki sta mu nadzorni svet Karel Erjavec in Marjan Šarec,” še zaključuje Vodopivec.

Rok Krajnc