fbpx

Nova epidemija: Varanje še nikoli ni bilo lažje, moški zaradi družabnih omrežij lovijo ženske, ki so od njih dvakrat mlajše

Foto: iStock

O moških, ki lovijo dvakrat mlajše ženske, kot so oni sami, se je razgovorila 28-letna Britanka Lucy Holden. Sedaj, ko so posredi družbena omrežja, je njihov lov za “mladim mesom” še toliko lažji! Vendar, ali res iščejo resno partnerico ali samo seksi negovalko na stara leta?

Čas je denar. In moški, predvsem “lovci” na ženske, ne želijo izgubljati časa. To je spoznala na lastni koži, ko se je s prijateljem Edom udeležila enega od festivalov v Londonu. Ko je Ed šel po pijačo, se je začel okrog nje smukati nek moški, ki ni izgubljal časa z leporečjem. Čeprav ji je med pogovorom rekel, da je star 30 let, je Lucy hitro opazila, da jih mora šteti vsaj 50. Medtem ko jo je neznani moški osvajal, se je ozrla po prostoru in opazila še nekaj podobnih prizorov – starejši moški, večinoma vsi s poročnim prstanom na levi roki, so osvajali mlada dekleta, medtem pa so njihovi pogledi švrkali po njihovih telescih gor in dol kot dvigala. Da ni vse le plod njene domišljije, pa je podprla s statističnimi podatki, ki jih je objavila spletna stran za zmenkarije OkCupid. Poglavitna ugotovitev je ta, da ženske ponavadi iščejo partnerja iste starosti, kot so one same, medtem ko moški ogledujejo predvsem 20- do 22-letnice. Začudeni? Nikar! Moški so vedno gledali za mlajšimi ženskami, nekatere študije pa celo trdijo, da je to “evolucijski imperativ”. Sedaj, ko obstajajo socialna omrežja in aplikacije, kot je Tinder, pa je pristop k dekletom za te moške postal še lažji.

Navidezni svet, ki ga ponujajo družabna omrežja, je postal nova lovska preža za moške v srednjih letih. Če ste moški, imate 50 in več let, osvajate pa žensko, ki je dvakrat mlajša od vas, tvegate, da se vam bo posmehovala. Če ste na spletu, komunikacija lažje steče, če pa vas zavrne, tega ne jemljete osebno.

Skrivajo se za fotografijami psov in nakita
Družbeno omrežje Tinder je sicer nekoč uporabljala tudi Lucy, a pravi, da se realno sploh ni zavedala, koliko moških, starejših od 50 let, ji je sledilo in ji pisarilo. Potem, ko je šok minil, pa je sledilo zgražanje. “Ali so ti moški dejansko mislili, da bodo imeli spolne odnose z dvakrat mlajšimi ženskami?” njeno začudenje povzema Daily Mail. Seveda pa ona ni edina, ki ima tovrstno izkušnjo. Tudi njena prijateljica, ki je leto dni mlajša od nje, od mnogo starejših moških prejema osladna sporočilca preko družbenih omrežij. Nazadnje ji je pisal 56-letni Tim, ki ji je zaupal, da je kupil hišo v Bordeauxu, sedaj pa išče nekoga, da jo bosta skupaj opremila. Odpisala mu je, če izgleda kot notranja opremljevalka, ter se ga s tem otresla. Se pa še vedno sprašuje, kako ta Tim izgleda v resnici, saj je imel za profilno sliko kar psa, ki sedi na kosilnici.

Lucy ugotavlja, da so ponašanja z materialnimi dobrinami, sploh pa hvaljenje z nepremičninami v Franciji, že tako stalna, da je dekletom že neprijetno. Tako mnogi namesto svojega obraza za profilno fotografijo nastavijo svojo uro Panerai Luminor ali pa v opisu osebe navajajo, kaj vse imajo v lasti. Porsche, jahta, Harley-Davidson, konj, šampanjec. Mladih punc to menda ne prepriča, so pa seveda izjeme … Lucy ob tem ugotavlja, da moški ponujajo vse to, ker si želijo, tisto, česar ne morejo kupiti – mladih let in mladostnega videza.

Jasno je torej, da so družbena omrežja tisočkrat olajšala navezovanje stikov med moškimi v zrelih letih in dekleti na pragu v ženskost. Vse, kar loči moške od žensk v realnem svetu, se v virtualni resničnosti izniči. Eden od moških je tako na družbenem omrežju Tinder zapisal: “Po čudnem srečnem naključju sem spet samski, torej, ujemi me, dokler me lahko!” Očitno moški sebe bolj cenijo kot ženske, kar ne bi bil problem, če ne bi s takimi in podobnimi stavki izpadli neprijazno in arogantno. Sicer pa, tudi mit, da so moški kot vino – iz leta v leto boljši, lahko hitro pade. Lucy je prepričana, da se to govori zgolj zaradi Georgea Clooneyja in njegovega mamljivega videza. Medtem pa drugi brez okolišenja priznajo, da so že dedki. “O moj bog, koliko morajo biti potem stari njegovi otroci, če že imajo otroke? So stari toliko kot jaz?!” se sprašuje Lucy.

Mlada dekleta, ki imajo starejše moške, so vedno videti sumljiva. Takoj so označena, da so z njim zaradi denarja, pa četudi ga sploh nima. Moški pa so z mlajšimi ženskami, ker si nočejo priznati, da so vstopili v obdobje starostnikov. Na ta način podaljšujejo svojo mladost, kot nekakšno vrtenje kazalcev na uri nazaj. Vendar to postane še posebej moteče, ko začnejo moški razglabljati s svojimi mladimi partnericami, kaj so počeli, ko se je ona rodila. “Ko si bila ti stara dve leti, sem se jaz vpisal v prvi letnik univerze.”

Če opazite tole, je skoraj zagotovo poročen
Medtem ko so ženske načeloma zadovoljne s svojim življenjem tudi po 50-em, pa se moški zdijo bolj obupani v početju, da bi obudili svojo preteklost. Kar 40 odstotkov jih je obsedenih s tem, kaj so počeli, ko so bili mladi, ter tudi, kako so izgledali. Tako je Lucy nek moški na silvestrovo pošiljal svoje slike iz potovanja po Indiji izpred let, medtem ko se je njegova žena zabavala z družbo v sosednji sobi. Veliko moških, ki iščejo avanturo za eno noč preko družbenih omrežij,  je res samskih, ogromno pa jih je poročenih. A Lucy se je že naučila prepoznavati osnovne znake: poročeni ponavadi pišejo okrog 11. ure, ko so v službi, medtem ko po 18. uri le redko kateri odpišejo, saj so takrat doma v družbi svoje žene. Zgolj občasno se bodo prijavili med vikendom. Žene naj bodo pozorne tudi, če moški vzame telefon s seboj v kopalnico. Predvsem pa poročeni moški nikoli ne priznajo, da so poročeni, ampak se izgovarjajo, da s svojo ženo živita ločeno življenje, ob tem pa natvezijo kakšno zgodbico o tem, kako “žena do njega ni bila prijazna”. Pogosto za izgovor uporabljajo tudi, da se sploh niso želeli poročiti in da so bili v to prisiljeni zaradi določenih okoliščin. Potem pa se zgodi, da moški, s katerim je mlada ženska v navezi več tednov, nenadoma izgine. Očitno je njegova žena postala sumničava in moški je moral skriti vse obremenilne dokaze.

“Nisem prepričana, da bi mogla istočasno skrbeti za dojenčka in starčka”
Ob tem se je treba vprašati, ali si starejši moški res želijo tako mlado partnerico? Jim odgovarja, da jo sredi noči obiščejo v njeni garsonjeri, nato pa se skupaj odpravita po nočnih klubih? Ali ne bi bilo bolje, da bi svojo starost preživeli obkroženi z vnuki in svojimi najbližjimi, ki jih poznajo tako rekoč vse svoje življenje? Ali pa v mladih ženskah vidijo le potencialne negovalke, ki bodo skrbele za njih, ko bodo oni na smrtni postelji? “Nisem prepričana, da bi zmogla istočasno skrbeti za dojenčka in starčka, torej, kaj naj izberem?” zaključuje Lucy svojo zgodbo. “Izbrala bom nekoga, ki je bližje moji starosti.”

J. G.