Romunski politik v zapor, ker je volivce podkupoval z ocvrtim piščancem

Vir: Youtube

Član romunskega parlamenta Florin Popescu bo moral preživeti dve leti v zaporu, ker je svoje volivce podkupoval s ocvrtim piščancem. Skupaj s svojimi podporniki in sodelavci je v lokalnih volitvah, še preden je postal poslanec, volivcem razdelil 60 ton piščanca. 

Sodišče v Bukarešti je poslancu, ki se ga je prijel nadimek “Piščančji baron”, zavrnilo vse pritožbe, obsodba pa ne predvideva, da bo lahko vsaj del kazni preživel na prostosti ali v hišnem priporu. Preiskovalci Popescu očitajo, da je svoj položaj zlorabil tako, da je podjetju, ki je priskrbelo veliko količino piščancev, omogočil posel v višini 85.000 evrov, ker je hotel zmagati na lokalnih volitvah.

“5. aprila 2012 je več ljudi, ki jih je poslal Florin Popescu, naložilo kose ocvrtega piščančjega mesa v tovorna vozila in jih razvozilo na različne lokacije. Vsi piščanci so bili namenjeni volivcem,” so sodbo komentirali romunski preiskovalci, poroča Telegraph.

Romunski poslanec je zaradi škandala odstopil že pred obsodbo, ki pa jo je sprejel precej poetično. “Politika je sladek cvet, ki pa ima lahko včasih tudi grenak okus,” je dejal in dodal, da so vsi ljudje dobri in slabi hkrati.

Ž. K.