fbpx

Še teden dni do glasbenega spektakla leta: Siddharta, Big Foot Mama in DJ Umek

(Foto: Marko Delbello Ocepek)

Natanko teden dni nas loči do težko pričakovanega glasbenega spektakla leta, ki bo postregel z zgodovinskim prvim sočasnim koncertom Siddharte in Big Foot Mame. Nastopila bosta tudi Rusa Filatov & Karas, 8-urni glasbeni spektakel pa bo, s svojim edinim domačim nastopom letos, zaključil DJ Umek. Vse kaže, da se nam obeta glasbena poslastica, ki je ne smete zamuditi.

Ritem mladosti ali kreativno-zabavni dogodek za mlade, ki ga pod tem imenom poznamo že desetletje, se ob jubilejni 10. izdaji seli na udaren decembrski termin (petek, 9.12.2016), gostila pa ga bo Arena Stožice v Ljubljani. Organizatorji in nastopajoči napovedujejo nekaj posebnega, “koncert bo v slogu velikih svetovnih rock spektaklov, kakršnega pri nas še nismo doživeli, dve urni program največjih hitov pa bosta skupini obogatili z nekaj prav za ta dogodek pripravljenimi presenečenji.”

Glasbeni spektakel, ki bo potekal, 9. decembra 2016, z začetkom ob 21. uri, bo v okviru jubilejnega 10. Ritma mladosti gostila Arena Stožice v Ljubljani.

(Foto: Marko Delbello Ocepek)

(Foto: Marko Delbello Ocepek)

Tomi Meglič, Siddharta: “To bo rockovski vrhunec leta. V čast nam je ustvarjati z Big Foot Mamo, do katerih že več kot 20 let gojimo veliko spoštovanje. Oni so pred nami orali ledino, zdaj bomo končno orali in žgali skupaj – na istem odru in na prav poseben način. Združili bomo energijo in postregli z nepozabnim koncertom.”
Obeta se glasbena poslastica, saj bosta prvič na unikatnem dvojnem odru hkrati koncertirala dva največja domača benda, ki sta polnila Stožice “SIDDHARTA x BIG FOOT MAMA”.
(Foto: Marko Delbello Ocepek)

(Foto: Marko Delbello Ocepek)

Big Foot Mama:“Tudi za nas bo to prav poseben dogodek. Ne le, ker se bomo po enem letu vrnili v Stožice, ampak predvsem, ker bomo tokrat na odru skupaj z našim glasbenimi kolegi. Večkrat smo že nastopali na istih prizoriščih, a še nikoli skupaj. To bo enkratno doživetje.”
(Foto: Marko Delbello Ocepek)

(Foto: Marko Delbello Ocepek)

10. Ritem mladosti bo šel v spomin tudi kot dogodek, na katerem bo v Stožicah prvič nastopil DJ UMEK. To bo njegov prvi domači nastop po razprodani 20-letnici Ambasade Gavioli in največji dvoranski “špil” v Sloveniji v njegovi karieri.

Ritem mladosti je ena najbolj priljubljenih prireditev za mlade, na kateri so v preteklosti nastopili številni svetovni zvezdniki, kot so John Martin, DJ Antoine, September, Agnes, RIO, Peter Bič Project, Steve Edwards, High on Heels in drugi.

Zvezdniška gosta 10. Ritma mladosti bosta Rusa Filatov & Karas
Udarni DJ-duo je letošnje poletje zaznamoval s hit-remiksom skladbe “Don’t be so shy” francoske pevke Imani, pohod po radijskem etru, lestvicah in klubih pa nadaljuje z uspešnicama “Satellite” in “Tell it to my heart”.

(Foto: Marko Delbello Ocepek)

(Foto: Marko Delbello Ocepek)

Dmitry Filatov in Alex Osokin sta producenta, tekstopisca in didžeja in Moskve, ki sta združila moči leta 2012. Pred tem sta debelo desetletje vsak zase ustvarjala glasbo in radijske šove ter pobirala priznanja za izdaje pri založbah, kot so Universal, Warner, Kontor in Pacha. Lani sta izven domače regije prvič bolj resno opozorila nase s priredbo skladbe “The good, the bad and the crazy”, po prejemu platinaste plošče za prodajo pa s pevko Imani še enkrat sodelovala v letošnjem megahitu “Don’t be so shy”. Ta projekt jima je ob še eni platinasti plošči doma prinesel preboj na regionalni in svetovni sceni ter ju umestil med najbolj zaželene izvajalce letošnjega leta.

Andrej Kačič, Direktor CMT: “Ker želimo vse naše projekte razvijati, letos pa praznujemo tudi dvajsetletnico, se selimo na nov termin in novo lokacijo.”

Jean Frbežar, član organizacijske ekipe: “Letošnji Ritem mladosti bo ponudil najatraktivnejšo produkcijo in program doslej.”

J.F.