fbpx

Takšne žurke pa še ne: Člani Mladega foruma se v Velenju nacejajo s pivom in se ukvarjajo z SDS

Foto: Twitter

Po ponedeljkovem odstopu predsednika vlade Marjana Šarca je v stranki Socialnih demokratov vse bolj napeto. Dejan Židan je že ves teden videti izjemno nervozno in izmučeno, s prstom kaže na zdaj že svojega nekdanjega koalicijskega partnerja, da je zaradi lastne nesposobnosti dopustil, da se mu je sesula lastna stranka, s tem pa tudi vlada. V SD v tem trenutku nihče ni pripravljen na volitve, toda druga možnost jim diši še bistveno manj – da bi se okrog stranke SDS oblikovala nova desnosredinska vlada. Da so v stranki SD očitno vse bolj obupani, dajejo slutiti tudi člani njihovega podmladka iz Mladega foruma.

Pripadniki so se namreč v petkovih poznih večernih urah sestali v “Titovem” Velenju, kjer so imeli nedavno kongres stranke, danes pa, vsaj sodeč po njihovi objavi na Twitterju, popivajo. Na fotografiji je videti rdeče in zelene piksne laškega in union piva, javnosti sporočajo, da je rdeče-zelena boljša od rumeno-modre.

Živci popuščajo: na mizi rdeče in zelene piksne piva
Kot so zapisali, naj bi bila rdeče-zelena boljša opcija, kot modro-rumena. No, kaj so mislili s tem, je jasno razvidno s fotografije, rdeča očitno simbolizira pivo Union, medtem, ko zelena simbolizira Laško. Svoje pivske okuse so poudarili tudi z ozadjem v rdeči barvi in z zastavo v zeleni barvi. Prav v Velenju so Socialni demokrati pred tedni pompozno napovedali, da je “zelena” nova “rdeča” in da se bodo od prežvečenih tem antifašizma in vrednot partizanstva poskušali po Gretinem vzoru prebarvati v okoljske aktiviste.

Fotografija je simbolična.(Foto: Facebook)

Kričali in razgrajali …
Poklicali smo tudi enega vidnejših članov podmladka, ki je viden na fotografiji (njegovo ime hranimo v uredništvo), toda za spletni portal Nova24TV dogajanja ni želel komentirati. Njegov molk je bil zgovoren, v ozadju je bilo namreč slišati kričanje, razgrajanje in prebavne motnje.

Predsednik podmladka Židanove SD Andrej Omerzel (Foto: STA)

Socialni demokrati so postala ekstremistična stranka
“V SD je po odhodu Boruta Pahorja, ki je bil nekakšen sredinski politik zavladala struja, ki je ekstremistična. Kar počne Židan, je ekstremizem,” je bil do SD kritičen dr. Vinko Gorenak v četrtkovi oddaji Tema dneva na Nova24TV. Ta stranka in njeni predstavniki ne odgovarjajo na novinarska vprašanja do njih kritičnih medijev, kot je Nova24TV, druge obtožujejo ekstremizma, poleg tega pa so videti najbolj razočarani nad Šarčevim odstopom, je povedal Gorenak.

Kakorkoli, v uredništvu Nove24TV predstavnikom Mladega foruma voščimo na zdravje in upamo, da zabava ne uide izpod kontrole, kar se rado zgodi poslancu Levice Mihi Kordišu.

Foto: Nova24TV

Rok Krajnc