fbpx

To je najbolj pametni robotski hišni ljubljenček do sedaj

Foto: YouTube

Pozdravite Cozmota, majhnega nadarjenega in prikupnega asistenta z neverjetnim umom. On je pravi robot, ki ste ga do sedaj lahko videli le v filmih. Ima unikatno osebnost, ki se dodatno razvija, če se z njim več družiš. Spodbudil vas bo k igri in vas bo neprestano presenečal. Podjetje Anki obljublja, da bo njihov robot sokrivec za noro količino zabave. 

Robot Cozmo, ki je na tržišče prišel letos, pa ni zgolj eden izmed robotov, ki vas bo samo zabaval. S pomočjo izboljšanja robotske inteligence ima majhen robot na kolesih za očmi tudi kamero za prepoznavanje obrazov. Z njeno pomočjo zaznava ljudi v bližini in tako prepoznava svoje ljubljene. Več časa kot ga boste preživeli z njim, bolj bo do vas zaupljiv.

Cozmo razvija svojo osebnost
Sofisticiran stroj za učenje pomaga Cozmotu pri razvijanju njegove osebnosti, v prihodnosti pa bodo dodatna orodja omogočila, da se bo naučil tudi novih trikov in na podlagi svojega razpoloženja oblikoval odločitve.

Oglejte si kratek predstavitveni video: Cozmo is Anki’s new tiny toy robot

Uporaba Cozmota je veliko lažja kot bi si lahko mislili, saj pred uporabo ni potrebno sestavljati nobenih delov. Ima sistem samostojnega polnjenja in je pripravljen za uporabo takoj, ko ga spravite iz škatle. Vse kar boste potrebovali je združljiv operacijski sistem ali naprava z Androidom.

N. Ž.