fbpx

[Video] Kanadsko šolsko okrožje podprlo transseksualnega učitelja, ki je v razredu nosil ogromne umetne prsi

foto: Twitter

Kanadsko šolsko okrožje se je postavilo v bran biološko moškemu učitelju, katerega nošenje ogromnih umetnih prsi je povzročilo jezo med uporabniki spleta.

“Učiteljico” so takrat identificirali kot Kaylo Lemieux, prej znano kot moškega Stephena Hanna. Zaposlen/a je na srednji šoli Oakville Trafalgar v Ontariu, poroča Reduxx. Ta je pridobil e-poštno sporočilo, ki ga je okrožje poslalo staršem v zvezi s to težavo.

Zavedamo se razprave na družbenih omrežjih in v medijih glede srednje šole Oakville Trafalgar,” se je glasilo obvestilo staršem. “Radi bi izkoristili to priložnost, da naši skupnosti ponovimo, da smo zavezani k vzpostavitvi in vzdrževanju varnega, skrbnega, vključujočega, pravičnega in prijetnega učnega in delovnega okolja za vse študente in osebje.”

Marsikdo je želel transeksualno Kaylo zaradi nenavadnega izgleda ujeti na posnetku. (Foto: Twitter)

Čeprav e-poštno sporočilo ni omenjalo Lemieuxa, je jasno, da šolsko okrožje brani učiteljevo pravico do nošenja bizarne proteze kot del njegove pravice do “izražanja spola”.

“Prizadevamo si spodbujati pozitivno učno okolje v šolah, ki je skladno z vrednotami šolskega okrožja, in zagotoviti varno in vključujoče okolje za vse učence, osebje in skupnost ne glede na raso, starost, sposobnosti, spol, spolno identiteto, spolno izražanje, spolno usmerjenost, etnično pripadnost, vero, obrede, socialno-ekonomske okoliščine ali tipa/velikosti telesa,” so še povedali v šolskem okrožju.

Priljubljeni tviter profil Libs of TikTok in drugi so objavili videoposnetek Lemieuxa, ki nosi lažno oprsje pod oprijetim zgornjim delom s kratkimi hlačami ali krilom, kar je sprva spodbudilo sum, da gre za šalo ali prevaro. Številni so skušali na primer opozoriti ministra za izobraževanje Ontaria in predsednika province Douga Forda.

Srednjo šolo Oakville Trafalgar nadzira šolski odbor okrožja Halton (HDSB), ki močno spodbuja radikalno teorijo spola, poroča Reduxx, neodvisna, profeministična novičarska stran. Pred letom dni je šolsko okrožje izdalo smernice glede spolne identitete in izražanja spola v šolah.

Učiteljica Kayla zelo rada pokaže svoje “nadnaravne” darove. (Foto: Twitter)

Predsednica HDSB Margo Shuttleworth je za Toronto Sun povedala, da je osebje zaskrbljeno zaradi varnosti Lemieuxove, ko se bo pouk nadaljeval.

“Tam bodo protestniki in protiprotestniki,” je dejala. “Vem, da telefonski klici v šolo niso bili najbolj prijetni.”

Ta učiteljica je izjemno učinkovita,” je nadaljevala Shuttleworthova. “Vsi otroci jo imajo zelo radi.”

Andrej Žitnik