fbpx

To je lepotica, ki Donaldu Trumpu najbolj pije kri

Foto: EPA

Megyn Kelly, televizijska voditeljica na ameriški novičarski televiziji Fox News, je z Donaldom Trumpom v slabih odnosih. Njun spor ima že dolgo brado in prav nič ne kaže, da bi v kratkem pojenjal.

Spor se je začel avgusta lanskega leta na prvi republikanski predsedniški debati. Megyn Kelly je takrat Donalda Trumpa soočila z nekaterimi njegovimi komentarji na socialnih omrežjih in televiziji, ki so bili po njenem mnenju poniževalni do žensk.

“Nekatere ženske ste imenovali debeli prašiči, bajse, psice in umazane živali – ali menite, da imate pravi temperament za človeka, ki bi ga lahko izvolili za predsednika?” ga je vprašala Kellyjeva na prvem soočenju, na kar je Trump odgovoril, da nima časa, da bi bil politično korekten, in da tudi ZDA nimajo časa, saj so konstantno poražene s strani drugih držav, med drugim tudi s strani Kitajske in Mehike.

Vir: Twitter

Vir: Twitter

Megyn Kelly je svojo profesionalno pot začela kot odvetnica in šele nato presedlala v novinarske vode. Slavna je postala po svoji prvi večji oddaji “The Kelly file” (Kellyjin dosje), v kateri so jo gledalci prvič spoznali kot ostro komentatorko. Od tu naprej je njena kariera v strmem vzponu, kar se ji pozna tudi po finančni plati – finančniki njeno premoženje ocenjujejo na približno 6 milijonov dolarjev. 

Trump pa se Kellyjevi ni dal kar tako odpraviti. Kmalu po začetku debate je nastopil v oddaji rivalske novinarske hiše CNN, kjer je izvajanja slave novinarke zelo slikovito komentiral. “Kri ji je prihajala iz njenih oči, kri je tekla iz njenega … onega,” je takrat dejal Trump, kasneje pa med obiskom neke druge novinarske hiše pojasnil, da je imel v mislih njen nos.

Megyn Kelly: Vse skupaj je bizarno
Po prvi debati se je med njima začela konstantna izmenjava zbadljivk, kljub temu da je Megyn Kelly v nekem intervjuju dejala, da si ni nihče želel vojne z Donaldom Trumpom. “Bizarno je, da sem jaz tista, ki je postala del zgodbe. Novinarka nikoli ne želi postati del zgodbe,” je komentirala spor, v katerem je soudeležena z verjetnim republikanskim nominirancem za predsednika.

“Bil je očitno razburjen. S tem ni nič narobe; poteguje se za predsednika, to ni lahek posel, soočil se bo z vzponi in padci in vem, da je bil to za njega eden izmed padcev. Potem smo se hoteli od tega oddaljiti in se pomakniti naprej ter ne prilivati olja na ogenj,” je dejala Kellyjeva, ki bo ena izmed voditeljic na naslednji debati. 

Ž. K.