Srbija za zajezitev epidemije Covid-19 na beograjske ulice poslala vojsko

Datum:

Srbske oblasti so z namenom, da bi zajezile širjenje koronavirusa v državi, na beograjske ulice poslale vojsko. Srbija ima do sedaj 56 primerov pozitivnih primerov okužb z virusom COVID-19.

                   

Srbski obrambni minister Aleksandar Vulin je povedal, da bo vojska stražila bolnišnice, kjer se nahajajo okuženi pacienti, mejne prehode, letališča in železniške postaje – vsa mesta, kjer je pričakovati večje število ljudi.

Po poročanju Voice of Europe je Srbija vse srbske državljane, ki so prišli iz tujine poslala v do 28-dnevno samoizolacijo – odvisno od države, ki so jo obiskali. Oblasti so tudi aktivirale prostovoljce, ki bodo pomagali obiskovati trgovine, lekarne ter sprehajali domače živali predvsem srbskim državljanom, ki so stari nad 70 let.

Ob tem so oblasti svetovale, naj prebivalci, ki so stari nad 70 let, ne zapuščajo svojih domov. Srbska premierka Ana Brnabić je med drugim povedala, da če ljudje ne bodo resno jemali obvestila o samoizolaciji ter drugih vladnih ukrepih, bodo prisiljeni uvesti policijsko uro.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki