“Sredinska” evropska poslanka Ljudmila Novak v EP podprla resolucijo, ki napada Poljsko in podpira promocijo LGBT med šolarji!

Datum:

Na Poljskem je pred mesecem dni kar nekaj pozornosti vzbudil predlog zakonodaje, s katerim skuša vlada prepovedati promocijo spolne aktivnosti med mladoletniki. Ni trajalo dolgo, preden se je Bruselj ponovno spravil nad to državo, tokrat z resolucijo Evropskega parlamenta. Proti resoluciji sta glasovala evropska poslanca iz Slovenije dr. Milan Zver in Romana Tomc, podprla pa jo je Ljudmila Novak, pa čeprav naj bi se zavzemala za krščansko-demokratske vrednote. Tako vse bolj jasno postaja, kaj pomeni premik NSi v “sredino”. Iz besedila resolucije namreč jasno izhaja, da poslanci, ki so jo podprli, med drugim podpirajo promocijo LGBT-ideologije, ki se že izvaja tudi v slovenskih osnovnih šolah.

V oktobru se je poljska vlada odločila narediti konec seksualizaciji otrok z zakonodajnim predlogom, ki prepoveduje “promocijo spolne aktivnosti mladoletnikov”. Učiteljem, ki bi to počeli kljub prepovedi, bi v skladu s tem grozilo do pet let zapora. Kot so navedli pri DW, je novoizvoljeni poslanec vladne stranke Zakon in pravičnost Marcin Ociepa ob tem zatrdil, da so bojazni, da bi kateri izmed učiteljev končal za zapahi, pretirane, v zakonodaji pa ne vidi ničesar spornega: “Prepovedano bo samo spodbujanje mlajših od 15 let k spolnim odnosom in izvajanju ostalih spolnih aktivnosti.” Stranka Zakon in pravičnost je sicer v preteklosti nasprotovala poskusom širjenja spolne vzgoje na Poljskem. Nasprotovanje širjenju spolne vzgoje je vodja stranke Jaroslaw Kaczynski utemeljil s tem, da bi to povzročilo seksualizacijo otrok.

Bruselj se je nad Poljsko takoj spravil z resolucijo Evropskega parlamenta
Bruseljski aparat se je ponovno zavrtel z bliskovito hitrostjo, tako kot tudi v preteklosti, ko je bilo treba obsojati ravnanja poljske konservativne vlade, ki ni pripravljena slepo slediti bruseljskim ukazom. V četrtek so tako poslanci Evropskega parlamenta sprejeli resolucijo o kriminalizaciji spolne vzgoje na Poljskem. To se je zgodilo s 471 glasovi za, 128 glasovi proti, 57 evropskih poslancev pa je bilo vzdržanih. Iz sporočila za javnost Evropskega parlamenta med drugim izhaja, da evropski poslanci ukrepe Poljske, namenjene zaščiti otrok, razumejo kot stigmatizacijo in prepoved spolnosti v izobraževanju, resolucijo pa so med drugim podprli tudi pod pretvezo ščitenja zdravja otrok.

Jaroslaw Kaczynski, vodja stranke Pravičnost in mir (Foto: EPA)

V resoluciji jasno izražen namen promocije homoseksualnosti med otroki
Da v ozadju dejansko ni skrb za zdravje mladostnikov in njihovo izobraženost ter svobodo učiteljev, postane jasno, ko si pogledamo 6. točko resolucije, ki “poudarja pomen zdravstvene in spolne vzgoje, zlasti deklet in mladih lezbijk, gejev, biseksualcev, transseksualcev in interseksualcev, ki najbolj občutijo posledice nepravičnih norm glede spola; poudarja, da mora takšno izobraževanje vključevati poučevanje mladih o odnosih, ki temeljijo na enakosti spolov, privolitvi in medsebojnem spoštovanju kot načinu preprečevanja in boja proti spolnim stereotipom, homofobiji, transfobiji in nasilju na podlagi spola; ugotavlja, da spolna vzgoja ne pomeni zgodnejše spolne dejavnosti”. Tako je jasno, da je resničen namen resolucije promocija homoseksualnosti.

Foto: iStock

Ljudmila Novak, ki naj bi zastopala krščansko-demokratske vrednote, podprla resolucijo
Resolucijo so podprli evropski poslanci S&D, Renew Eruope, Zelenih in GUE/NGL, proti resoluciji so glasovali konservativci (ECR), v Evropski ljudski stranki pa so bila glede resolucije mnenja deljena. Proti resoluciji sta glasovala evropska poslanca Slovenske demokratske stranke dr. Milan Zver in Romana Tomc, prav tako so proti glasovali madžarski evropski poslanci iz EPP. Franc Bogovič iz Slovenske ljudske stranke se je pri glasovanju vzdržal, veliko pozornosti pa je vzbudilo glasovanje evropske poslanke iz vrst Nove Slovenije Ljudmile Novak, ki je resolucijo podprla, pa čeprav naj bi zastopala krščansko-demokratske vrednote. Vse skupaj je po vsej verjetnosti rezultat pomika NSi v “sredino”, s katerim so jasno izrazili pripravljenost na kolaboracijo s slovenskim režimom in globoko državo.

Romana Tomc in Milan Zver (Foto: STA)

Društvo Parada ponosa že promovira LGBT-ideologijo v slovenskih osnovnih šolah
Promocija LGBT-ideologije se že dogaja tudi v slovenskih državnih osnovnih šolah, eden takšnih primerov je bil na Osnovni šoli Dob, kjer je društvo Parada ponosa sodelovalo pri izvedbi ene od delavnic. V opisu delavnice je mogoče prebrati, da bo društvo izvedlo delavnico na temo naslavljanja sovražnega govora, in sicer je možno izbrati enega od dveh modulov: “Prvi modul se osredotoča na naslavljanje sovražnega govora med vrstnicami, ki posega na področje opolnomočenja mladih, da reagirajo na diskriminacijo in sovraštvo, ter omogoča pridobitev veščin in orodij za predrugačenje sovražnega govora v medvrstniški komunikaciji. Drugi modul se fokusira na naslavljanje sovražnega govora v grafitih in ulični umetnosti, kar je mladim osebam blizu, ter mladim skozi uporabo kreativnih metod omogoča učenje o različnih načinih preprečevanja in predrugačenja sovraštva.” Konec junija so za veliko zgražanja poskrbeli na Osnovni šoli Dravlje, kjer je zaključna prireditev potekala v znamenju mavričnih zastav, prepoznavnega simbola skupnosti LGBT.

Otroci mahajo z LGBT zastavo. (Foto: Twitter)

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

[Foto] Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo o komunističnih zločinih pri Macesnovi gorici

Evropska poslanka Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo avtorja...

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....