Srhljive statistike iz Anglije in Walesa: V letu 2018 14 odstotkov več umorov in 17 odstotkov več ropov!

Datum:

Statistični podatki iz Anglije in Walesa razkrivajo, da je bilo na tem območju v lanskem letu več umorov in ropov kot leto prej, prav tako pa je naraslo število izprijenih kaznivih dejanj, kot je na primer zalezovanje.

Na območju Anglije in Walesa se je v lanskem letu zgodilo 739 umorov, kar je 14 odstotkov več kot leto prej oziroma kar 90 umorov več kot v letu 2017. Prav tako se je skokovito povečalo število napadov z noži. Teh je bilo lansko leto kar 40 tisoč, kar je 21 odstotkov več kot leto prej, povprečno število napadov z noži, prijavljenih policiji, pa povprečno znaša kar 100. Prav tako se je povečalo število posilstev, ki jih je bilo v Angliji in Walesu lansko leto kar 56.698 oziroma 16 odstotkov več kot leto prej, naraslo pa je tudi število drugih spolnih prestopkov, ki jih je bilo v lanskem letu 101.464, kar je 13 odstotkov več kot leto prej. Kar je najhuje, pa je to, da je bilo kar 20 odstotkov spolnih prestopkov storjenih proti mladoletnim otrokom!

Vlada Therese May že pripravlja ukrepe
Kot poroča Daily Mail, se je na to že odzvala tiskovna predstavnica ministrske predsednice Therese May, ki je za medije povedala: “Te statistike prikazujejo, da možnost, da postanete žrtev, ostaja nizka, kljub temu pa opažamo, da se nekateri zločini – predvsem nasilni zločini – dogajajo pogosteje in že ukrepamo, da bi ustrezno naslovili to težavo.” Zakon o nasilnem orožju bo dal policiji večja pooblastila, da se bo lahko učinkoviteje spopadala z zločini, ki vključujejo nož kot orožje, širša strategija pa predvideva večje posvečanje pozornosti zgodnjim posredovanjem, ki bi preprečila mladim, da zapadejo v svet kriminala.

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Statistični urad miri, da se je stopnja kriminala skozi desetletja zniževala
Helen Ross iz tamkajšnjega statističnega urada je komentirala, da se je v zadnjih desetletjih stopnja kriminala zniževala, lansko leto pa je v povprečju ostala enaka, kljub temu pa se dogajajo odstopanja glede na vrsto zločina. Vlomi, kraje v trgovinah in zloraba računalnikov se dogajajo manj pogosto, medtem ko je vedno več kaznivih dejanj z avtomobili in ropov. Predstavnica statističnega urada je napade z noži, katerih pogostost se močno povečuje, opisala kot redke, a obenem resne in zaskrbljujoče zločine.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

V berlinskih bazenih bo zaradi migrantov potrebna posebna aplikacija

Na zunanjih nemških bazenih bodo primorani prihajajočo poletno sezono...

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...