Stevanović in Jenull sta le marioneti globoke države

Datum:

“DeSUS je popustil našemu pritisku, odrekel podporo vladi, zahteval odstop in predčasne volitve,” so zapisali na Facebooku stranke Resni.ca, predsednik vlade Janez Janša pa je izpostavil povezavo med Zoranom Stevanovićem, Jašo Jenullom in delovanjem globoke države. Njihova “mala zmaga” je sicer bolj ali manj ničelna, poslanci stranke DeSUS bodo namreč še naprej glasovali po svoji vesti – kar pa večinoma pomeni podporo aktualni vladi.

“Še ena v nizu malih zmag, ki tlakuje pot k veliki zmagi. DeSUS je popustil našemu pritisku, odrekel podporo vladi, zahteval odstop in predčasne volitve! Pripravite se … Poleteli bomo! Moč in svoboda ljudstvu,” so zmagoslavno zapisali na Facebooku stranke Resni.ca, ki jo vodi Zoran Stevanović. Je organizator anticepilskih protestov zgolj malo domišljav ali je dejansko kaj na njegovih besedah? Predsednik vlade Janez Janša je očitno prepričan v slednje, tvitnil je: “Če doslej niste verjeli, da isti mehanizem globoka država stoji tako za Jenullom kot za Stevanovićem, potem vas najbrž tole le prepriča.

Svet stranke DeSUS je včeraj na pobudo predsednika stranke Ljuba Jasniča na seji podprl dokument, s katerim odrekajo vsako nadaljnjo podporo vladi. Hkrati so vlado tudi pozvali k takojšnjemu odstopu in razpisu predčasnih volitev. V dokumentu, ki ga je pripravil Jasnič, je mogoče prebrati, da je podpora vladi izredno škodljiva za stranko DeSUS. A Stevanović se prekmalu veseli, saj poslanci DeSUS-a, ki so v poslanski skupini precej neodvisni od same stranke – dokumenta ne bodo podprli, v parlamentu pa bodo še naprej ravnali po svoji vesti. Iz dosedanje prakse torej lahko sklepamo, da bodo poslanci stranke DeSUS vlado še naprej večinoma podpirali tudi na pomembnem bližajočem se glasovanju o državnih proračunih za 2022 in 2023.

Protest napovedujejo ob 15. uri
Tudi v komentarjih pod zapisom stranke Resni.ca se ne strinjajo s tem, da bi imel Stevanović ali pa njegovi protestniki kaj dosti zaslug pri potezi DeSUS-a. En od komentarjev se tako na primer glasi:  “Z odločitvijo sveta DeSUS-a nimate prav nič. Tudi prej so že nekajkrat sprejeli podobne sklepe, uradno so že prej izstopili iz koalicije, poslanci pa delajo po svoje. DeSUS jih pa seveda za to samovoljo ni izključil, saj bi v tistem trenutku postal izvenparlamentarna stranka in tako izgubil državni denar, ki ga sedaj prejema.” Drug uporabnik družabnega omrežja pa se je razhudil na Stevanovićevim hvalisanjem: “Pa dejte no, saj ni Vam Resni.ca popustil. Takšno mnenje, da ne sodelujejo v vladi, je med DeSUS-om že od Erjavčevega nastopa naprej. Zdaj je pa to svet stranke samo še potrdil. Poslanci pa se ne strinjajo in bodo tako kot do sedaj ostali vladni kimavci. Tako da si ne pripisujte nobenih uslug za ta ničelni podvig.”

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...

Za Zahod še kar nismo “Centralna Evropa”

Financial Times-ov Sifted, ki pravi, da je "vodilna medijska...

[Video] Arhitekt o kanalu C0: Katastrofi se ni mogoče izogniti

Na seji parlamentarne preiskovalne komisije o nezakonitostih in zlorabah...