Število prošenj za azil v Nemčiji eksplodiralo

Datum:

Nemčija je pod sedanjo levoliberalno vlado še naprej preplavljena s priseljenci, lani pa je število prošenj za azil poskočilo za 51,1 odstotka, kar pomeni 350.000 prošenj več v primerjavi z letom 2022, ko je bilo vloženih 217.774 prošenj.

Podatki Zveznega urada za migracije in begunce kažejo, da je največ prosilcev prispelo iz Sirije (105.000), Turčije (63.000) in Afganistana (54.000). Zvezni urad je lani izdal odločbe o 261.601 prošnjah, pri čemer je odobril več kot polovico prošenj prosilcev za azil, kar je skupaj 51,7 odstotka.

Število prošenj za azil v Nemčiji se je lani močno povečalo. Leta 2023 je skupno več kot 350.000 tujcev zaprosilo za begunsko zaščito v Nemčiji. V primerjavi z enakim obdobjem lani (217.774 začetnih prošenj) to pomeni 51,1-odstotno povečanje, je sporočil Zvezni urad za migracije in begunce.

Samo za stanovanja nemški davkoplačevalci porabijo celo premoženje, čeprav postajajo stanovanja po državi vse bolj nedostopna. Ena od presenetljivih številk iz poročila je, da število prosilcev za azil iz Turčije narašča, čeprav je Turčija članica Nata.

“Takšen razvoj dogodkov ni sprejemljiv za partnerico v Natu in kandidatko za članstvo v EU,” je ob porastu turških prošenj za azil dejala namestnica predsednice poslanske skupine CDU Andrea Lindholz.

Dva milijona migrantov bi lahko po novem zakonu prejelo nemško državljanstvo

Podatki tudi kažejo, da se je decembra povečalo število prošenj za azil iz Južne Amerike, kjer je Venezuela s 431 prosilci pristala na sedmem mestu, medtem ko je bila Kolumbija s 372 prosilci na osmem mestu.

Sheme za posebej ranljive

Vendar pa podatki ne odražajo celotne zgodbe, saj nemška vlada na račun nemških davkoplačevalcev v okviru sheme za “posebej ranljive ljudi” pripelje tujce neposredno iz domovine migrantov. Dramatično povečanje prošenj za azil prav tako ne vključuje 1,1 milijona ukrajinskih beguncev, ki so prispeli v Nemčijo od začetka konflikta z Rusijo, niti ne vključuje nezakonitega priseljevanja, ki je v zadnjih mesecih močno naraslo in je zvezno vlado spodbudilo k uvedbi bolj omejevalne mejne kontrole.

Podatki prihajajo v času, ko se javnost upira množičnemu priseljevanju, pri čemer večina Nemcev pravi, da je zaradi množičnega priseljevanja več težav kot koristi sredi naraščajočih stroškov in dolgov. Vlada si prizadeva zmanjšati storitve in zvišati davke za vrsto poslovnih sektorjev predvsem zaradi naraščajočih stroškov priseljencev.

Nemci so postali hranilnik socialne pomoči za priseljence
V nekaterih nemških deželah je več kot 70 odstotkov prejemnikov socialne pomoči migrantov ali migrantskega porekla, kažejo novi podatki.

Vladni “državljanski denar”, kar je ime njenega socialnega programa, stane vlado skupno 40 milijard evrov letno. Podatki zvezne agencije za zaposlovanje pa kažejo, da je 62,5 odstotka prejemnikov programa od tistih, ki so dejansko upravičeni do dela, ljudi z “migracijskim ozadjem”. Čeprav je to razmeroma majhen delež celotnega nemškega prebivalstva, to pomeni, da migranti dobijo levji delež “državljanskega” denarja in mnogi od njih sploh niso državljani.

Socialna pomoč odvisna od števila otrok

Poleg tega je znesek denarja, do katerega je posameznik upravičen, vezan na število otrok, ki jih ima posamezna družina. Tujci v povprečju prejemajo precej višjo socialno pomoč kot Nemci, ki prejmejo 658 evrov na mesec, medtem ko Ukrajinci prejmejo 684 evrov, Turki 744 evrov in Iranci 755 evrov. Z januarjem letos so se zvišale tudi stopnje, kar pomeni, da bodo v letu 2024 izplačane še enormnejše vsote.

Nemško gospodarstvo v prostem padu pod levičarsko vlado
Tudi denar državljanov ne pove vsega. Poleg tega nemški davkoplačevalci migrantom plačujejo stanovanja, izobraževanje, socialne storitve in vrsto drugih ugodnosti, pri čemer je nemška vlada leta 2023 migrantom skupno izplačala 36 milijard evrov.

Alternativa za Nemčijo (AfD) je v izjavi nastopila proti množičnim prenosom premoženja nemških državljanov na tujce in zapisala: “AfD je edina stranka, ki ne priznava, da se naše bogastvo podarja vsemu svetu. Pretvorili bomo denarne ugodnosti za prosilce za azil v storitve, zaščitili naše državne meje in dosledno deportirali nezakonite migrante, tako da se bodo stroški ugodnosti državljanov drastično zmanjšali. Kajti socialne pomoči so na voljo predvsem tistim, ki tudi kot nemški državljani plačujejo v državno blagajno. Naš denar od davkov pripada Nemcem in ne človeštvu!”

CDU, ki je v veliki meri odgovorna za velik val migrantov pod kanclerstvom Angele Merkel, tudi kritizira levoliberalno vlado: “Semafor ostaja enak pri spremembi paradigme v migracijski politiki in je celo zdaj nagnjen k migracijam.”

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Golob na pogorišče odmevne afere Litijska poslal Andrejo Katič

Na prizorišče odmevne afere Litijska predsednik vlade Robert Golob...

[Video] Razkriti posnetek dokazuje vpletenost uslužbenca UNRWA v oktobrski masaker v Izraelu

Izrael je razkril prestreženo vsebino telefonskega pogovora, kjer Memduh...

Fides pod lažno presumpcijo, da imamo v Slovenji vladavino prava

Včeraj je Fides sklenil, da na ustavno sodišče vloži...