[Strahovlada NVO] Petkovi politkolesarji bi z nacifašistično propagando Logarja soočali z “ljudstvom”

Datum:

Spet se je vklopila mašinerija, ki jo poznamo kot petkove kolesarje, ki jih iz ozadja poganjajo močne strukture. Tokrat s primitivnim dogodkom proti predsedniškemu kandidatu, kot se zanje “spodobi”. V petek bodo s fašističnimi metodami, ki jih sicer pripisujejo desnici, obračunali z nasprotnikom Anžetom Logarjem, na drugi strani pa bodo promovirali turbokapitalistko, ki je preganjala sindikate, poneverjala račune na Rdečem križu in odpirala sumljive račune z možem.

“V petek se zopet vidimo na Trgu republike!” so zapisali ob sliki z lutkami, ki spominjajo na nacistične karikature židovskih podjetnikov Der Stürmerja in Volkische Beobachterja. Tovrstna dehumanizacija političnih nasprotnikov je bila priljubljena taktika avtoritarnih režimov, je spomnil Mitja Iršič.

Image

Organizatorji petkovih protestov (strukture iz ozadja) bi Anžeta Logarja soočili z “ljudstvom”. Pa čeprav bo na dogodku verjetno le nekaj deset skrajnih levičarjev, bodo o tem po vsej verjetnosti poročali mainstreim mediji. Medtem ko prava soočenja Logarja z ljudstvom po celi črti spregledajo. Ljudstvo se namreč vsak dan srečuje z Logarjem ob kavi na različnih mestih po Sloveniji, tako da je to soočenje, ki ga pripravljajo protestniki, bolj predstava za javnost.

Ne gre pa zanemariti sovražnosti in nestrpnosti, ki so jo s tovrstnimi dogodki širili že v preteklosti in z njo nadaljujejo sedaj. Zanimivo pa je, da Nataša Pirc Musar dnevno Logarju očita, kako svojih poslanskih kolegov in predsednika SDS ne opozarja o “neprimernosti” komunikacije, ko pa njeni podporniki tako sovražno komunicirajo, se le potuhne in dejanja ne obsodi. Na soočenju pa bo spet trdila, da je več sovražnosti na desnici, čeprav desnica ni nikoli tako sovražno protestirala.

Odzval se je tudi Janez Janša in očital kandidatki za predsednico republike, da “osebno žali naše mladoletne otroke, ko nas njeni v volilnem štabu zmerjajo s fašisti, ko njeni goreči ulični podporniki ščuvajo s pronacistično propagando – gospa drugim predava o strpnosti in toleranci”.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Naša vlada jih financira, medtem poteka mednarodna kampanja za ukinitev UNRWA

Dokazov, da je UNRWA prestreljena s teroristi in ideologijo...

Alenka Forte: Minister, ki se ne želi soočiti z javnostjo, ni vreden počenega groša

Nezavedanje resnosti težav in potreb zdravstvenega resorja se je...

[Video] Zakaj Tina Gaber redno uporablja vladno parkirišče za svoje luksuzno vozilo?

Že od samega začetka razmerja s premierjem Robertom Golobom...