Stranka SD je petkovim protestom končno dodala svoje ime – bodo plačali tudi stroške varovanja svojega neprijavljenega shoda?

Datum:

“100 tednov petkovih protestov, vztrajnosti in poguma, da bi bilo v Sloveniji drugače,” je stranka SD naredila reklamo svojim petkovim kolesarskim protestom – za katere sicer vsakič zatrdijo, da nimajo prav nič z njimi. Vsi indici sicer ne govorijo ravno v prid njihovim trditvam – konec koncev so na njih vabili in se tam tudi pojavljali, sedaj pa so petkovim protestom dodali še svoj znak in slogan “drugače”. “Drugače je sedaj, ko vi niste na oblasti,” stranki SD odgovarjajo uporabniki družabnega omrežja, ki menijo, da bi slogan morali spremeniti v “spet enako” – tako, kot je bilo v obdobju od leta 1945 pa vse do osamosvojitve. 

“Nimamo nič s protesti.” Pojavijo se na protestih. “Ne pozivamo ali vabimo na noben protest.” Nemec in družba vabijo na proteste. “Nismo organizatorji protestov.” Objavijo tvit kjer priznajo, da so,” je uporabnik družabnega omrežja povzel nekoliko ambivalenten odnos stranke SD do petkovih protestov in dodal ključnik #drugače. Nedolgo nazaj je tudi Jaša Jenull, po tem, ko se je malo zagovoril, dejal, da se petkovi kolesarski protesti samoorganizirajo; pa tudi Milan Kučan je prišel tja povsem “spontano” – govor je imel čisto slučajno s seboj v žepu, za vsak primer. To se je naučil od Tee Jarc, pri kateri se je izkazalo, da se govore splača nositi še na Triglav – konec koncev premierja Janeza Janšo lahko “naključno” srečaš tudi na Kredarici in takrat je stavke za spontano vpitje dobro imeti kje pri sebi.

Glede na to, da je Jenull pred časom dobil dokaj visok račun za stroške varovanja svojega neprijavljenega shoda, bi stranka SD svojo solidarnost lahko izkazala z vsaj delnim poplačilom – kar pa je sicer malo verjetno, saj stranka ne posluje prav cvetoče. Po drugi strani pa nimajo težav s pridobivanjem kreditov, če je treba, še predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel “spregleda” kakšno številko in jim prisodi pozitivno mnenje.

Ali pa če pri plačilu položnice na pomoč priskoči kar Tanja Fajon, s svojo bajno bruseljsko plačo – nespodobno bi bilo pričakovati, da bo šlo vse iz žepa čisto “navadnega” upokojenca Kučana. “Ko se javi organizator neprijavljenih zborovanj v času pandemije. Takoj nato pa uči druge vladavine prava. #prvorazredni,” je komentiral tudi predsednik vlade Janša.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...