Švedska levica v prostem padu, proti-imigrantski Švedski demokrati v anketah prevzeli vodstvo

Datum:

Vladajočim socialdemokratom na Švedskem po zadnjih anketah ne kaže najbolje. Podpora jim že dlje časa vztrajno pada, zdaj pa so vodstvo v anketah prevzeli desni Švedski demokrati in tako postali najmočnejša stranka v državi.

                   

Jimmie Åkesson in njegovi Švedski demokrati (ŠD) so po napovedih Voice of Europe na dobri poti, da na jesenskih parlamentarnih volitvah, ki bodo 9. septembra, postanejo najmočnejša stranka v parlamentu.

Od zadnje meritve podpore strankam je ŠD pridobil kar tri odstotke, kar znaša 26,1-odstotno podporo. V istem času so socialdemokrati izgubili 3,6 odstotka in so trenutno na drugem mestu z 21,7 odstotka podpore, tako da se bližajo svoji najnižji izkazani podpori, ki je znašala 20,6 odstotka. Zmerna stranka, ki je nekdaj izredno podpirala prihod migrantov, je ravno tako zdrsnila z 20,4-odstotne na 17,1-odstotno podporo volivcev.

Tajnik Švedskih demokratov Richard Jomshof je za švedski Nyheteridag povedal, da se “tu dogaja nekaj in le nekaj mesecev je še do volitev. Je nadvse čudovito”.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Pripadniki ISIS v ruskem zaporu zajeli dva paznika

Ruska tiskovna agencija TASS poroča o krizni situaciji v...

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

Na “mavrični maškaradi” tudi LGBTQ+ sekcija za Palestino

Včeraj se je s povorko po ulicah prestolnice zaključil...

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...