fbpx

15-letna žrtev posilstva s strani migrantov umrla zaradi meningitisa, njena posiljevalca, sicer državljana Afganistana, pa na prostosti!

Foto: iStock

Da ni pravice na tem svetu, dokazuje primer iz avstrijskega mesteca Tulln, kjer sta dva migranta pred dvema letoma posilila 15-letno dekle. Slednje ni več med živimi, umrla je namreč zaradi meningitisa, medtem ko sta bila napadalca oproščena. Njena bolezen bojda ni povezana z napadom – ali pač?

Kot poroča Kronen Zeitung, sta bila posiljevalca prosilca za azil. Da sta bila res onadva storilca dejanja, je pokazala analiza sledov DNK, vse nasilje je bilo dokumentirano, tudi strokovnjaki so potrdili verjetnost zgodbe žrtve. Vendar sta bila posiljevalca oproščena, bojda zaradi dvomov.

Po poročanju časopisa je 17-letna Sandra v soboto tožila zaradi hudih glavobolov, odpeljali so jo v bolnišnico, kjer je padla v komo. Še istega dne je umrla.

Nekaj je narobe s pravosodnim sistemom
Usoden dogodek, ki ji je pred dvema letoma spremenil življenje, se je zgodil 25. aprila 2017, ko se je vračala z železniške postaje v Tullnu domov. Sledili so ji dva Afganistanca in Somalijka, ki so prebivali v bližnjem azilnem domu. Sledilo je posilstvo, ki je bilo nato prijavljeno.

Dekle je prepoznalo svoje posiljevalce na policijski postaji, napadalcem so nato sodili. Lani marca sta bila Afganistanca oproščena, kar je bil pravi šok za avstrijsko javnost. Po tej sodni odločitvi je Sandra zbolela za depresijo in ni mogla več funkcionirati brez zdravil. Je bil meningitis posledica posilstva? Kot pravijo strokovnjaki, je to povsem verjetno, če gre za sifilični meningitis, ki nastane kot posledica spolno prenosljive bolezni sifilis. Če sifilični meningitis ni zdravljen, lahko zelo hitro napreduje in povzroči smrt v zelo kratkem času.

Demokracija