21-letni migrant obsojen zaradi večkratnih posilstev mladoletnih oseb in umora 14-letnice!

Foto: Twitter

Zavrnjeni prosilec za azil iz Iraka je bil v zahodni Nemčiji obtožen večkratnih posilstev dveh mladoletnih oseb, starih komaj 14 in 11 let, ter umora 14-letnice. Pa naj še kdo reče, da ni nikakršne povezave med migranti in naraščajočim trendom nasilja, saj naj bi se ti želeli le integrirati v večinsko družbo, na račun katere so prišli v Evropo živet. 

21-letni Ali Bashar je po navedbah tožilstva pobegnil iz Nemčije po pretepu, posilstvu in davljenju 14-letne Susanne Marie Feldman na gozdnatem območju blizu zavetišča v mestu Wiesbaden maja lani. Mesec dni pred tem naj bi dvakrat posilil 11-letnico, potem ko jo je zaklenil v svojo sobo in nato še v bližini supermarketa.

Bashar se je vrnil v severni del Iraka, a ga je nemška zvezna policija kmalu izsledila, nato pa so ga kurdske varnostne sile aretirale. Kljub odsotnosti formalne pogodbe o izročitvi med Irakom in Nemčijo je bil Bashar poseden na letalo proti Nemčiji. Njegov mlajši brat, za katerega se predvideva, da se nahaja v Iraku, je bil po navedbah tožilstva prav tako vpleten v spolni napad mlajše deklice.

14-letna Susanna Maria Feldman (Foto: Facebook)

Velja za starega znanca policije
Bashar je skupaj s svojimi starši in petimi brati in sestrami prvič prispel v Nemčijo leta 2015, poroča Dail Mail. Potem ko je bila njegova prošnja za azil decembra 2016 zavrnjena, se je soočil z nevarnostjo deportacije, vendar je za čas obravnave pritožbe pridobil dovoljenje za začasno prebivanje v Nemčiji. V tem obdobju je veljal za starega znanca policije, saj se je vpletel v pretep in rop, obravnavali pa so ga tudi zaradi nezakonitega posedovanja žepnega noža na vzmet. V prihajajočem sojenju se bo soočil z obtožbami v primeru ropa v parku, kjer je mimoidočega davil in mu grozil z nožem, saj mu je želel ukrasti njegovo uro, torbo, mobitel in bančno kartico.

H. M.