52 afriškim migrantom v enem samem jutru uspelo preplezati visoko ograjo in vstopiti na špansko ozemlje

Foto: epa

Španske oblasti so sporočile, da se je včeraj 52 migrantom uspelo prebiti iz Maroka v špansko severnoafriško enklavo Melilla. V incidentu so bili poškodovani štirje policisti.

Španske oblasti so sporočile, da je včeraj ob zori približno 100 migrantov nasilno poskušalo prečkati mejo med Marokom in špansko enklavo Melilla, poročata Breitbart in The Local. 52 migrantom je visoko mejno ograjo uspelo preplezati, preostalim pa so španske in maroške varnostne sile vstop preprečile. Predstavnik španskega notranjega ministrstva v Melilli je sporočil, da so bili v incidentu lažje poškodovani štirje policisti. Ne glede na to so za ilegalne migrante, ki jim je vstop v Španijo uspel, lepo poskrbeli. Odpeljali so jih v začasno nastanitveno središče, kjer so dobili novo obleko.

To je bil največji napad na mejo med Melillo in Marokom od oktobra 2018, ko je mejno ograjo napadlo okoli 300 migrantov, od katerih jih je približno 200 doseglo špansko ozemlje. Zaradi bližine Severne Afrike je Španija najpomembnejša ciljna destinacija za migrante, ki poskušajo doseči Evropsko unijo. Priseljenci poskušajo priti na njeno ozemlje na različne načine. Po kopnem predvsem preko dveh severnoafriških španskih enklav, Melille in Ceute, po morju pa s prečkanjem Sredozemskega morja v majhnih čolnih. Lani je v Španijo vstopilo približno 60 tisoč ilegalnih migrantov, skoraj vsi po morju.

Vir: epa

M. D.

 • Common Sense

  No, to pa je neizobražena drhal. #Boštjan Videmšek

 • totex39

  Seveda se ne bojijo, ker vedo, da jih ne bodo zaustavili z konkretnejšimi oprijemi.

 • stajerc5

  52 komadov? Pa ne nooooo! Pa plezati in prebijati so se morali? Ajajajaj!!!
  Pri nas se jih vsaki dan kot na lepem spomladanskem sprehodu, sprehodi kaksnih 200-300 izletnikov preko meje. Vec ali manj so se vsi mladoletni in okuzeni s samo pri njih razsirjeno demenco, ker nihce ne ve od kod prihaja. “Pa nema problema”, postavljamo domove za dementne…

 • totex39

  Samo zid še pride upoštev, na vrhu pa elektrika.

 • Skrajno Desni

  Opice pa ja znajo plezat, v ograjo napeljat elektriko pa bo mir.

 • Anton

  stvar je preprosta, puške in refal, pa boli te đoko, kaj nato porečejo Bruseljski inkasanti

  sarkazem press

 • SIMON ROZIC

  To so pravi športniki! Takoj naj jim dodelijo državljanstvo!

 • xtc

  Na ograjo samo namestiti mine pa bo plezanja hitro konec.

 • hle

  Bodo morali Ruse poprosit da jim dajo načrte od tiste čez Nemčijo

 • Stane Golobič

  So kot ščurki, nezaželeni in povsod pridejo. Treba jih je tako tudi odstranit.

 • antimur

  V vsaki slabi stvari je tudi nekaj dobrega. Torej le obstaja upanje, da je tudi ograja šipkota Šarca majhen problem za muslimanske primitivce, pa tudi domoljubom ne bi smela delati problemov.

 • lauraas

  Opice.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!