fbpx

Afganistanec, star 75 let, je spolno zlorabil sedemletnega švedskega dečka in dobil samo pol leta zapora?!?

Starši na Švedskem ne upajo več pustiti otrok samih na igriščih. (Foto: iStock)

Petinsedemdesetletni migrant iz Afganistana je obsojen na šest mesecev zapora, ker je spolno zlorabil sedemletnega dečka na igrišču.

Švedski portal Fria Tider poroča, da se je incident zgodil julija 2016, na igrišču v Hagerstenu v Stockholmu. Priča je povedala, da je obsojeni moški prišel s svojo ženo iz podzemne železnice in je videl, kako so ga dva ali trije fantje zbadali, dokler jim ni ženska rekla, naj nehajo. Priča je dejala, da je kasneje videla istega moškega, kako sedi na klopi, poleg njega pa je sedel zlorabljeni fantek.

Priča 10 do 20 minut gledala, kako migrant zlorablja fantka in ni ukrepala?!
Priča je izjavila, da je videla, kako je imel moški, za katerega se je že na daleč videlo, da ni Šved, svojo roko pod fantovimi hlačami oziroma pod njegovim spodnjim perilom med 10 in 20 minut. Ko je medtem eden od fantov zavpil, da stoji nekdo na balkonu, je migrant iz fantovih hlač nemudoma potegnil roko.

Zlorabljeni sedemletni fantek je policiji med zaslišanjem povedal, da ga je migrant poljubil na usta, se dotikal njegovih stegen, predvsem v predelu dimelj, ko pa je imel roko pod njegovimi hlačami, mu je v anus vstavil svoj prst. 

Simbolična kazen za migranta
Petinsedemdesetletni Afganistanec je bil konec januarja obsojen na šest mesecev zapora. Fantku mora plačati tudi okrog 3.300 evrov odškodnine, poroča Speisa.

Kljub temu sprevrženemu početju pa Afganistanca ne bodo izgnali v domovino, čeprav predstavlja resno tveganje in grožnjo švedskim otrokom.

Marjanca Scheicher