fbpx

Afganistanski azilant, ki je posiljeval tudi na pokopališču, priznal: ”Zagrozil sem ji z nožem in zahteval seks. Posilil sem več žensk.”

Foto: iStock

31-letni afganistanski prosilec za azil je v nemškem Magdeburgu priznal, da je konec lanskega leta posilil več žensk. Eno izmed njih je posilil na pokopališču, drugi je na vrat prislonil nož in od nje zahteval seks. Dvema izmed žrtev je uspelo pobegniti, a ga to ni ustavilo. Z napadi na ženske je  nadaljeval, dokler ga policija ni končno aretirala. 

Nemčijo je konec lanskega leta pretresala vrsta spolnih napadov na ženske. V zelo kratkem času so se zgodili kar štirje zločini. Za vse se je kasneje izkazalo, da jih je zagrešil 31-letni afganistanski prosilec za azil, ki je dejanja – pri katerih naj bi mu pomagal še 19-letni Afganistanec – tudi priznal.

Najprej je bila na pokopališču v nemškem Magdeburgu posiljena ženska. Čez dva tedna je storilec z ostudnimi zločini nadaljeval. Izza hrbta je pristopil k drugi ženski, ji zagrozil z nožem in od nje je zahteval seks, sicer bi jo poškodoval.

Pobegnila, a ga to ni ustavilo
Ženski je na srečo uspelo pobegniti, a napadalca to ni ustavilo. Že čez tri dni je svoj posiljevalski pohod znova nadaljeval, ko je eno izmed žensk zvlekel v grmovje, kjer jo je spolno napadel. Tudi ona se je uspela ubraniti in pobegniti, poročajo nemški mediji.

A Afganistanca tudi to ni ustavilo. Pet dni kasneje je mlado Nemko zasledoval na poti iz nakupovalnega centra proti mestni operi. Večkrat jo je udaril in brcnil ter jo tako spravil na tla, nato pa jo uklestil z nogami. Dekle je imelo veliko srečo, da je ravno v tistem trenutku mimo prišel moški in ji pomagal.

Njegov 19-letni pomočnik pravi, da se zločinov ne spomni
Ta je poklical policiste, ki so 31-letnega Afganistanca na kraju dogodka aretirali in je od takrat v priporu. 31-letnik je dejanja priznal. Med preiskavo so ugotovili tudi identiteto njegovega 19-letnega pomočnika, ki je dejal, da se dejanj ne spomni, ker je bil pijan.

M. G.