fbpx

Afriški kardinal Robert Sarah: Ta trenutna želja po globalizaciji sveta z odpravljanjem narodov s svojimi posebnostmi je čista norost!

Foto: epa

Afriški kardinal Robert Sarah v enem izmed svojih intervjujev kritično poudarja, da tako “islamistično barbarstvo” kot tudi “materialistično barbarstvo” predstavljata dva hudiča, ki z uporabo različnih metodologij, privedeta do istih posledic. Materializem nas radikalno odmakne od Boga in od duhovnega življenja. Tako pa tudi islam. Bog namreč ne zmore navdihniti barbarstva, ki je v imenu Alaha, usmerjeno v umor nedolžnega posameznika, ker ta pač ne deli iste vere. 

“Povedati človeku: Lahko si izbereš svoj spol, pomeni uničiti ga,” je prepričan kardinal Robert Sarah, saj gre v resnici za svobodo uničenja samega sebe. “Toda samo Bog nas lahko osvobodi! Dandanes se toliko primerov človeškega uničenja odvija pod pretvezo svobode! V imenu te iste svobode so s pornografijo uničili veliko mladih. Človek se samouničuje; Bog pa po drugi strani ustvarja zato, da bi ljudje imeli življenje v polnosti.”

Med drugim se je Sarah dotaknil dejstva, da materialni svet uničuje nacionalno in regionalno identiteto. “Ko sem oktobra 2017 odšel na Poljsko, v državo, ki je pogosto tarča kritik, sem vernike spodbudil, naj se ne sramujejo svoje identitete. Moje sporočilo je bilo preprosto: Najprej ste Poljaki, katoliki in šele nato Evropejci. Ne smete žrtvovati prvih dveh identitet na oltarju tehnokratske Evrope, ki ne priznava nobene domovine.” 

Globalizacija sveta je čista norost
Evropska komisija po besedah Saraha razmišlja samo o vzpostavitvi prostega trga v službi večjih finančnih moči. “Evropska unija ne ščiti več narodov znotraj nje, namesto tega ščiti banke,” je jasen. Ob tem je dal vedeti, da je Poljski dal svoj prav, da Evropi pove, da je Bog ustvaril vsakega posameznika, da bo ta živel na določenem območju z lastno kulturo in bo pri tem spoštoval tradicijo in zgodovino. “Ta trenutna želja po globalizaciji sveta, z odpravljanjem narodov s svojimi posebnostmi,  je čista norost.”

Kristus je moral zbežati pred Herodom v Egipt, vendar se je po Herodovi smrti vrnil v svojo domovino, je poudaril Sarah. Vsak mora živeti v svoji domovini. Tako kot ima tudi vsako drevo svojo zemljo, svoje okolje, kjer odlično cveti. Bolje je pomagati ljudem, da cvetijo v njihovi kulturi, kot pa jih spodbujati, da pridejo v povsem dekadentno Evropo. Če uporabljamo Božjo besedo za razlago fenomena nezakonitih migracij, je to lažna razlaga Svetega pisma, saj Bog nikoli ni imel v načrtu teh razdorov, pojasni Sarah.

Foto: epa

Kardinal je, po poročanju Catholic Worldreport, prepričan, da bi marsikdo moral razmisliti glede mišljenja o migracijah, ki vlada v Češki, Poljski, Madžarski in Slovaški. Vsi migranti, ki prispejo v Evropo, se namreč znajdejo v nekakšnem začaranem krogu brez dela in dostojanstva.

“Je to tisto kar si želi Cerkev? Cerkev ne more sodelovati s to novo obliko suženjstva, kakršne so postale množične migracije. Če bo Zahod nadaljeval po tej katastrofalni poti, obstaja velika nevarnost, da bo zaradi pomanjkanja rodnosti Evropa izginila, saj se bo pot odprla tujcem. Govorim kot Afričan. Moja država ima muslimansko večino. Mislim, da vem, o čem govorim.”

Hana Murn