fbpx

Afriški kardinal Sarah ponovno svari: Če izgine Evropa in z njo vse neizmerljive vrednote starega kontinenta, bo islam zavladal svetu!

Kardinal Robert Sarah (vir: twitter)

Afriški kardinal Sarah je v najnovejšem intervjuju pozval vse tiste, ki izrabljajo Biblijo za promoviranje neresnične interpretacije, s katero zagovarjajo priseljevanje migrantov v Evropo, naj prenehajo. Mnogi tradicionalisti v Katoliški cerkvi pa molijo, da bo Sarah nekoč nasledil papeža Frančiška.

Masovne migracije so po besedah kardinala Roberta Saraha “nova oblika suženjstva”. Kardinal pa se ni ustavil pri tem. Tako je po poročanju Fox Newsa v intervjuju za francosko publikacijo Valeurs Actuelles povedal, da se tisti, ki izrabljajo Sveto pismo za posiljevanje z migracijami, poslužujejo neresničnih interpretacij.

Sarah je znan po svojih trdokatoliški drži do liturgije, islama in masovnih migracij. Tako je tudi v tem intervjuju obsodil duhovnike in škofe, ki “govorijo medlo, nenatančno, se izogibajo kritiki”.

Masovne migracije novodobno suženjstvo
“Vsi migranti, ki prispejo v Evropo, so brez prebite pare, brez dela in brez dostojanstva … Je to tisto, kar Cerkev želi?” se je po poročanju portala Voice of Europe vprašal Sarah, ki je poudaril, da Cerkev ne bi smela sodelovati in vedno bolj sprejemati politikov, ki podpirajo masovno naseljevanje migrantov na tradicionalno krščansko celino.

Veselje muslimanov ob goreči katedral Notre-Dame. (Vir: Twitter)

“Cerkev ne more sodelovati pri tej novi obliki suženjstva, v kar so se sprevrgle masovne migracije.” Ob tem je Sarah še dodal, da če Zahod nadaljuje po tej poti, evropske narode čaka samo še uničenje, kakršnega je doživel Rim, ko so vdrli barbari.

Veselje muslimanov ob goreči katedrali Notre-Dame. (Vir: Twitter)

“Moja država je večinsko muslimanska. Mislim, da vem, o kakšni realnosti govorim,” je povedal kardinal, rojen v Gvineji na zahodu Afrike. Zato je Sarah Evropo pozval, naj se ogne materializmu in ne pozabi svoje krščanske dediščine, saj je to pot v izumrtje Evrope. “Če Evropa izgine, in z njo vse neizmerljive vrednote starega kontinenta, bo islam zavladal svetu,” je opozoril Sarah, ki je povedal, da bi se s tem v celoti spremenili naša kultura, antropologija in moralni nazori.

Ivan Šokić