V Avstraliji grobo posegli v pravico do veroizpovedi: Zaradi izpovedovanja krščanske vere igralec ragbija vržen iz reprezentance

Datum:

Avstralski igralec ragbija je izgubil mesto v reprezentanci in klubu ter možnost, da bi kjerkoli profesionalno igral zaradi vztrajanja pri resnici. Na Instagramu je objavil zapis, da bodo pijanci, homoseksualci, prešuštniki, lažnivci, nečistovalci, tatovi, ateisti in malikovalci končali v peklu, če se ne spokorijo za svoje grehe.

                   

30-letni zvezdnik ragbija Israel Folau se je znašel pred razpotjem in brez odlašanja izbral pot resnice in vere. Zaradi tega mu grozi, da ne bo nikoli več mogel igrati profesionalnega ragbija. A Folau se po poročanju Daily Maila s tem ne obremenjuje.

Folau je na Instagramu objavil napis, ob katerem je zapisal: “Tisti, ki živite v grehu, boste končali v peklu, če se ne spokorite. Bog vas ljubi in vam daje čas, da se obrnete stran od greha in stopite k njemu.” Pekel čaka pijance, homoseksualce, prešuštnike, lažnivce, nečistovalce, tatove, ateiste in malikovalce.

Šefe ragbija zmotila “homofobna” izjava
Ker si je drznil javno izpovedati krščansko vero, mu homoseksualni lobi želi uničiti kariero. S tem dejanjem je v Avstraliji tako svobode govora kot pravice do veroizpovedi efektivno konec. Kot je pred več kot stoletjem povedal G. K. Chesterton: “Verska svoboda naj bi pomenila, da ima vsakdo pravico, da govori o svoji religiji. V praksi pomeni, da je komaj komu dovoljeno, da jo omenja.” Chestertonove besede so se v tem primeru izkazale za še kako resnične.

Objava Israela Folaua na Instagramu. (Vir: Twitter)

Šefi ragbi zveze so sklenili, da so Folaujevi “homofobni” komentarji razlog za prekinitev pogodbe, ki naj bi bila težka 1,27 milijona evrov na leto. A Folau se ni pripravljen ukloniti svojim preganjalcem, tako je povedal, da je od Boga odvisno, ali bo še kdaj igral, in vztraja, da se bo raje soočil s koncem svoje profesionalne kariere, kot pa umaknil svoje izjave.

Ko so ga vprašali, ali bi zaradi prekinitve pogodbe premislil o svojih besedah, je Folau, predani kristjan, odvrnil: “Absolutno ne. Vztrajam pri tem, kar uči Sveto pismo. To delim z ljubeznijo.” Ob tem je še dodal, da živi za Boga. “Karkoli on želi od mene, verjamem, da so njegovi načrti zame boljši, kot si jih lahko sam zamislim. Če to pomeni, da ne bom več igral, naj bo tako.” Folau je povedal, da rad igra ragbi in da ga bo vsekakor pogrešal, a njegova vera v Jezusa Kristusa je na prvem mestu.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Stoječe ovacije za Trumpa, znan je tudi njegov izbranec za podpredsednika ZDA

V Milwaukeeju, tj. v ameriški zvezni državi Wisconsin, so...

Vlada podražila goriva

Regulirana cena 95-oktanskega bencina na bencinskih servisih zunaj avtocestnega...

Celjski policisti oglobili objestnega voznika znamke Ferrari

Policisti s Postaje prometne policije Celje so med včerajšnjim...

Karavana “Odprte kuhne” bo obiskala Ptuj

Na Mestni trg v Ptuju bo 20. julija in...