Aktivisti, ne anketarji! Ustvarjalci javnega mnenja odločeni prepričati starše, da je poučevanje otrok o LGBT in transspolnosti dobro in koristno!

11-letni LGBT aktivist Desmond Napoles, (Foto: Twitter)

Po opravljenih anketah v Veliki Britaniji okoli 40 odstotkov vprašanih nasprotuje normalizaciji LGBT skozi pouk za otroke stare komaj šest let. Anketarji so mnenja, da morajo britansko javnost “izobraziti” o “prednostih” takega pouka.

Britanski Kantar je naredil raziskavo, v kateri se je izkazalo, da devet od desetih ljudi nima nobenih problemov s homoseksualno populacijo, jih je pa 38 odstotkov proti pouku o LGBT za otroke.

Rezultati raziskave so bili objavljeni sočasno s tem, ko taki imenovana konzervativna vlada po poročanju Breitbarta uvaja pouk o LGBT za šestletnike. V multikulturnem Birminghamu, kjer živi veliko muslimanov, so se temu uprli in ga imenujejo agresivna promocija homoseksualnosti v učilnicah. Craig Watkins, predstavnik Kantarja je prepričan, da je to nekaj, s čimer se mora ukvarjati vlada in, da je potrebno to veliko manjšino izobraziti o dobrobitih takšne izobrazbe ter jih prepričati.

Raziskava je namreč pokazala, da 38 odstotkov vprašanih verjame, da je neprimerno, da se otroke poučuje o transspolnosti. Watkins je za Gay Times povedal, da rezultati raziskave kažejo, da je VB zelo napredovala, kar se tiče odnosa do homoseksualcev, vendar je pot do resnične enakosti še dolga.

Kritiki pouka, za katerega vlada trdi, da je v celoti načrtovan in dobro premišljen, trdijo, da gre za prezgodnjo seksualizacijo otrok, vključuje pa tudi, kot je to že prejšnji mesec razkril Breitbart, igranje igre, v kateri otroci mečejo kocko in uporabljajo besede kot so “anus”, “usta”, “oseba z vagino”, “oseba s penisom”…

Aleš Ernecl